Илко Стоянов от ИТН печели балотажа за кмет на Благоевград

По информация от неговия щаб за Стоянов са гласували близо 60% от избирателите, които днес дадоха своя вот

Илко Стоянов
Илко Стоянов Източник: Blagoevgrad-news.com
С ниска избирателна активност и леко напрежение в последните часове приключи вторият тур от частичните избори за кмет на Благоевград, съобщава БНР. Шампанско, фойерверки и много поздравления имаше тази вечер пред щаба на адвокат Илко Стоянов – кандидатът на "Има такъв народ" за кмет на Благоевград в частичния вот. Вече е ясно, че той е новият кмет на Благоевград, макар че все още не е официално оповестено с колко процента печели. По информация от неговия щаб за Стоянов са гласували близо 60% от избирателите, които днес дадоха своя вот.
 
Краят на изборния ден беше обявен 30 минути след 20 часа с решение на Общинската избирателна комисия. Не се сбъднаха прогнозите за по-голяма активност на благоевградчани, които днес решиха кой ще управлява общината в следващите две и половина години. Избирателната активност на финала е 28,46%, което е с 500 гласа повече, отколкото на първия тур. С разлика от 1200 от миналата неделя за балотажа се класираха Илко Стоянов и независимият, но подкрепен от БСП Румен Томов, чиито правомощия като кмет бяха прекратени предсрочно.
 
"Чувствам се позитивно, въодушевен, защото Благоевград има бъдеще", каза адвокат Илко Стоянов пред журналистите. Той обеща да промени всичко: мисленето, да премахне езика на омразата, ще бъде диалогичен и най-вече- обеща, че ще бъде почтен. "Към този момент имам 58 процента, активността е добра", добави Стоянов. И макар, че е кандидат за депутат на парламентарните избори следващата неделя, обеща да се закълне като кмет на Благоевград.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени