Камелия Тодорова и Васил Петров откриха джаз фестивала в Банско

Първата вечер на "Банско джаз фестивал" очарова с разнообразни изпълнения и международни гости

Камелия Тодорова и Васил Петров в Банско
Камелия Тодорова и Васил Петров в Банско Източник: БГНЕС

Камелия Тодорова, Васил Петров и Биг бендът на Националната музикална академия с ръководител Михаил Йосифов дадоха началото на 27-ото издание на "Банско джаз фестивал" тази вечер. Програмата стартира в 20:00 часа, привличайки огромен интерес от страна на любителите на джаза.

 

Многобройните почитатели на музикалния жанр днес ще имат възможността да се насладят и на изпълненията на известния китарист и композитор Мишел Сахрауи от Назарет, Израел. Очаква се той да впечатли публиката с виртуозното си свирене и уникални композиции.

 

Вечерта ще завърши с концерт на "Лисабонски 4тет" с участието на многократния носител на награди "Грами" Джейсън Майлс - продуцент, кийбордист, композитор и аранжор.

 

През следващите седем дни Банско ще бъде център на джаз музиката, като до 10 август сцената ще бъде домакин на десетки български и чуждестранни изпълнители от 18 различни държави. Всеки ден ще носи нови емоции и разнообразие от стилове, което ще задоволи и най-претенциозните вкусове.

 

Последният концерт на фестивала ще бъде изпълнен от Алюн Уейд, изключителен талант на бас китарата, който е свирил с музикални легенди като Джо Завинул и Маркъс Милър. С неговото изпълнение, фестивалът ще завърши подобаващо, оставяйки усещане за магия и вдъхновение у всички посетители.

Още от "Благоевград"

Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени