Картофопроизводители излязоха на протест на пътя за Гърция край ГКПП "Илинден - Ексохи"

Те са категорични, че не подкрепят подписания меморандум с кабинета

Картофопроизводители излязоха на протест на пътя за Гърция край ГКПП "Илинден - Ексохи"
Картофопроизводители излязоха на протест на пътя за Гърция край ГКПП "Илинден - Ексохи" Източник: Скрийншот видео кадър

Картофопроизводители излязоха днес на протест и категорично заявиха, че не подкрепят подписаното споразумение. Отказват да участват в "уговорени мачове" и имат свои изисквания, които ще отстояват. Те се събраха преди граничния пункт "Илинден - Ексохи" при село Садово.

 

Точно в 11:00 часа започна протестът на картофопроизводителите на граничния пункт с Гърция. Те са категорични, че не подкрепят подписания меморандум с кабинета, въпреки уверението на земеделския министър Кирил Вътев, че договорката важи с пълна сила за всички производители, дори и за тези, които не са присъствали на срещата вчера.

 

В студиото на "Панорама" в петък земеделският министър Кирил Вътев посочи, че една част от земеделските стопани изкривяват отношението към всички останали и само настояват за субсидии, но въпреки това уверява, че "от постигнатото споразумение ще получат всички".

 

"Целта е да докажат само за реколтата, а не за счетоводната година, за стопанската година, която не се покрива със счетоводната. Приеха условията, приеха ставките, успокоиха се. И сега в неделя ще се съберем да прецизираме всички текстове по споразумението, и в понеделник да го разпишем", заяви Кирил Вътев, министър на земеделието и храните.

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени