Кметът на Разлог се обяви гневно срещу саморазправата и насилието

Миналия четвъртък, заради направена забележка на дете, група роми нападнаха младежи, празнуващи рожден ден в заведение в центъра на града

Красимир Герчев
Красимир Герчев Източник: Община Разлог

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев осъди  масовия бой, който доведе до безредици в планинския град. Миналия четвъртък, заради направена забележка на дете, група роми нападнаха младежи, празнуващи рожден ден в заведение в центъра на града. Саморазправата предизвика недоволство сред местните жители, които се събраха на голям протест в събота пред Районния съд, докато се гледа мярката на задържаните мъже, предизвикали мелето.

 

Днес Герчев се обърна към съгражданите си:

 
ОСЪЖДАМ ОСТРО САМОРАЗПРАВАТА И НАСИЛИЕТО,
КОЕТО ПРЕДИЗВИКА РАЗМИРИЦИ В ОБЩИНА РАЗЛОГ
Уважаеми съграждани,
Доброто име на община Разлог, което се опитваме всички заедно да отстояваме през последните години, беше компрометирано от събитията на 13 май в Разлог.
Причините и виновните тепърва ще се търсят и установяват от органите на реда и съдебната власт, но истината е, че в основата на всичко стои саморазправата и насилието, както и осъждането, довело до гняв и афект.
Но пред закона всички сме равни и сме длъжни да го спазваме.
Вярвам в обективността и в ролята на българската прокуратура, която ще осъди виновните, имайки предвид всички обективни обстоятелства и свидетелски показания.
Вярвам в органите на реда, които работиха отговорно и не позволиха да се стигне до размирици.
Призовавам ви да не се поддавате на провокации и емоции, да имаме доверие на институциите, които спокойно да си свършат работата.
Вярвам, че всички ние, гражданите на община Разлог, ще бъдем разумни и отговорни, ще спазваме законите на нашата страна и ще живеем в мир и разбирателство.
С уважение,
Красимир Герчев,
кмет на община Разлог

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени