КПКОНПИ проверява за втори път Община Хаджидимово

Преди дни КПКОНПИ отново влезе в общината

КПКОНПИ
КПКОНПИ Източник: Zonanews

Служители на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) са влезли в община Хаджидимово, откъдето се изземват документи за обществена поръчка, проведена в края на миналата година. Поръчката е за луксозна лимузина, която се ползва от кмета Людмил Терзиев. Тя е била обявена на 14 декември, а срокът ѝ включвал и коледните празници. Оказва се обаче, че на поставените условия отговаря само един конкретен модел.

 

Част от изискванията са автомобилът да има въздушно окачване с безстепенно регулиране, автопилот темпомат, включващ електронен ограничител на скоростта, филтър за твърди частици, система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели и ауспухова система с видими ауспухови накрайници.

 

Новата кола на кмета на Хаджидимово трябва да притежава също сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, задължително хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана. Годината на първата регистрация на автомобила пък трябва да е октомври 2017 г. Според запознати, въпреки че е предназначена за представителни нужди, колата често е била забелязвана пред дома на кмета Терзиев.

Припомняме, че преди дни КПКОНПИ отново влезе в общината. Тогава служители на КПКОНПИ проверяваха две обществени поръчки - за ремонт на спортна зала и за ремонт на улици. 

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени