Министър Тагарев: Няма как да пращаме кораби в Червено море без решение на НС, Борисов е прав

Войната в Украйна крие рискове за сигурността ни, заяви военният министър

Проф. Тодор Тагарев
Проф. Тодор Тагарев Източник: Zonanews

"Борисов е прав, няма как да се включим в такава операция без решение на НС. Но ние дискутирахме кой е най-добрият начин да подходим. Опциите са, че няма да пращаме кораби там и въобще не става въпрос за пращане на войска някъде в Йемен, участваме с щабни офицери и по някои други начини можем да участваме в зависимост от нашите способности". Това заяви в Благоевград военният министър Тодор Тагарев.

 

Войната в Украйна води до рискове за корабоплаването и затова се включват три страни в опазване от мини и ще се гарантира сигурността на корабоплаването и по-високата сигурност в нашите води. Това заяви в Благоевград военният министър Тодор Тагарев.

 

За военните, които се говореше, че ще изпращаме в Червено море, Тагарев каза, че първият отвлечен кораб има капитан и помощник-капитан българи, те са още с кораба и не са освободени, наша задача е те да бъдат освободени.

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени