Новаков: Росен Желязков има всички шансове да е следващият председател на НС

Втори след Желязков е общинският лидер Даниела Савеклиева, която бе депутат от ГЕРБ в 44-то НС

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Zonanews

"Вече не ни е интересно да сме първи на изборите, а разликата да е значителна. На последните тя бе 15% пред вторите, сега целта ни е да е 20% и да имаме петима депутати. Водач тук отново е Росен Желязков, който беше заместник-председател на Народното събрание. Вярвам, че има всички шансове да стане следващият председател на парламента". Това каза евродепутатът и областен лидер на ГЕРБ в Благоевград Андрей Новаков при регистриране на листата на коалицията, цитиран от местни медии.

 

Втори след Желязков е общинският лидер Даниела Савеклиева, която бе депутат от ГЕРБ в 42, 43 и 44-то НС. В последните няколко вота, поставяните от Благоевград кандидати в листите не успяваха да се преборят за място в парламента, измествани назад от свои колеги, получили повече преференции.

 

"Днес всички политици трябва да поискаме прошка от избирателите, че не съумяваме за пети път да сформираме работещо правителство, да се успокоят политическите страсти, да се решават тежките проблеми на хората в последните 2 г. Избирателят на няколко поредни избора дава заявка, че няма да постави всички политически яйца в една кошница, което фрагментира парламента и трябва политическият елит да съумее да сформира коалиционен тип управление и мнозинство, което да подкрепи редовен кабинет", каза Росен Желязков.

 

Припомни, че не са достигнали 5 гласа за подкрепа на проектокабинета на проф. Николай Габровски в миналия парламент. "Сега ще сме първа политическа сила и ще имаме тези необходими гласове", категоричен е Желязков.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени