Окръжна прокуратура-Благоевград привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за подкуп

Поисканите от тях подкупи са в размер от 500 лева до 1 500 лева. В резултат на действията си полицейските служители получили сумата от 1 000 лева

Окръжна прокуратура-Благоевград
Окръжна прокуратура-Благоевград Източник: Blagoevgrad.eu

Окръжна прокуратура-Благоевград привлече в качеството на обвиняеми служители в отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" на МВР гр. София за извършено от тях престъпление по чл. 302, т. 1, пр. предпосл. и т. 2, б. "а", вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.


На 17.11.2022 г. А.И. и И.П. в качеството им на длъжностни лица – автоконтрольори в сектор "Контрол на пътното движение и правоприлагане", чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение, поискали от различни лица парични суми, които не им се следват.


Престъпното деяние било извършено от тях на разклона за гр. Разлог, в района на с. Долно Осеново и в кв. "Ораново" в гр. Симитли. Поисканите от тях подкупи са в размер от 500 лева до 1 500 лева. В резултат на действията си полицейските служители получили сумата от 1 000 лева.


С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите А.И. и И.П. са задържани за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа исканията на прокуратурата за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.


Действията по досъдебното производство продължават.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени