Първа акция срещу купения вот – арестувани са двама мъже в Дупница

Претърсени са 4 къщи, като при ареста е намерен и списък с лични данни на жители на Дупница

Полиция
Полиция Източник: МВР

Двама мъже са арестувани в Дупница по подозрение в купуване на гласове, съобщи шефът на полицията в Кюстендил Светослав Григоров. В следобедните часове вчера в дупнишкия квартал "Ценеви" са арестувани двама мъже по подозрение за търговия с гласове за предстоящия вот на 2 октомври. По неофициална информация единият задържан е с прякор Кльофи.

 

Претърсени са 4 къщи, като при ареста е намерен и списък с лични данни на жители на Дупница. МВР е действало след оперативна информация за двама мъже от Дупница, които организират търговия с гласове. Те са арестувани на бензиностанция в града. При обиските са открити списъци с имена, като и номер на конкретна избирателна секция. От два частни адреса също са иззети списъци и мобилни телефони.

 

Това е първата акция срещу купуване на гласове за поредните предсрочни избори. При поемането на поста служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че това е един от приоритетите му. Той обеща, че този път МВР ще се опита да стигне до организаторите на схемите за купуване на вот.

 

 

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени