Подуправителят на БНБ Гюров цъфна на политически митинг на ПП в Благоевград (ВИДЕО)

Гюров е ресорен за печатницата на БНБ, в която ще се печатат бюлетините за местните избори

Андрей Гюров на предизборен митинг в Благоевград
Андрей Гюров на предизборен митинг в Благоевград

На предизборен митинг в подкрепа на кандидата на ПП за кмет на Благоевград е присъствал и подуправителят на БНБ, номиниран от "Продължаваме промяната", Андрей Гюров, бивш шеф на парламентарната група на управляващата партия. Това става ясно от снимка, публикувана от щаба на Байкушев в социалните мрежи.

 

Кадри с лика на Гюров присъстват и в официалното видео на тамошния кандидат за кмет на управляващата коалиция Методи Байкушев, публикувани на официалната му предизборна страница.

 

През юли тази година Гюров влезе в управата на БНБ като подуправител, ръководител на управление "Емисионно" и член на Управителния съвет на Българската народна банка по предложение на ПП. Гюров е ресорен за печатницата на БНБ, в която ще се печатат бюлетините за местните избори.

 

Андрей Гюров, ПП
Андрей Гюров, ПП Източник: Zonanews

Присъствието на лице с такъв ранг на предизборен митинг е в разрез с правилата на Българската народна банка като напълно независим орган, както и на Европейската централна банка.

 

Преди да влезе в политиката Андрей Гюров, който е роден в Гоце Делчев, преподаваше в Американския университет в Благоевград, откъдето беше избран два пъти за народен представител от ПП.

 

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени