Поставиха нова сигнализацията на фаталния 31-ви км на АМ "Струма"

Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, поставени са и нови пътни знаци

Мястото на катастрофата на македонския автобус на 32 км на АМ Струма
Мястото на катастрофата на македонския автобус на 32 км на АМ Струма Източник: Zonanews

Допълнена е сигнализацията на 31-ви км на автомагистрала "Струма", където през ноември миналата година при катастрофа загинаха 45 жители на Република Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на АПИ. В отсечката между пътния възeл "Боснек" и пътния възел "Старо село" са поставени нови пътни знаци.

 

Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци. Пътната сигнализация в участъка изцяло съответства на законовите изисквания, уверяват от Пътната агенция.

 

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в последните работни дни на миналата година е изискано от пътноподдържащото дружество, което отговаря за този участък от АМ "Струма", да прегледа проекта на съществуващата пътна сигнализация и да я допълни.

 

В резултат са монтирани допълнителни знаци Е 18 - "Вода за пиене", на отбивката на площадката за отдих, 250 м и 1000 метра преди нея и нов знак Г1 - "Движение само на право след знака"- в разделителната ивица, непосредствено след площадката за отдих.

 

Знакът задължава пътуващите по основното направление да карат само направо. Инсталираният буфер е от най-висок клас, а ограничителната система зад буфера може да задържа камион от 38 тона.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени