Пожарът на границата с Гърция: Ситуацията се е влошила

Вчера в гасенето се включиха и самолети от Франция, след като България задейства механизма за помощ при бедствия в ЕС

Пожар
Пожар Източник: Facebook

Ситуацията на границата между България и Гърция е изключително сложна. Тази нощ пожарът е навлязъл в българска територия и в момента гори на около 200 метра от границата. Огънят е преодолял и 15-метровата просека, която бе направена с цел да го ограничи.

 

В понеделник от гръцка страна са били изпратени и наземни екипи, но след като са разпънали маркучите са чули гръм и са преустановили действия. Предполагат, че става дума за гръмнала граната. Няма опасност за хората, живеещи в близост до границата.

 

Повече от 10 дни екипите от двете страни на браздата не могат да се справят с пламъците. Вчера в гасенето се включиха и самолети от Франция, след като България задейства механизма за помощ при бедствия в ЕС, които ще останат на помощ и в следващите два дни. Заради опасността от мини в района пожарът се гаси само от въздуха.

Още от "Благоевград"

Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени