Пожарът в Рила е овладян

В района горяха треви и единични иглолистни дървета

Пожар
Пожар Източник: Zonanews

Пожарът в Рила планина е ограничен, но остава под наблюдение, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. Служители на Държавното горско стопанство "Рилски манастир" и пожарникари сутринта са заминали на мястото на възникналия вчера следобед пожар при връх Малък Калин.

 

В района горяха треви и единични иглолистни дървета. "Пожарът е ограничен от скали, няма опасност да нанесе щети и да се разрасне, но ще остане под наблюдение", каза говорителят на държавното предприятие Ирина Жерева.

 

Язовир "Калин" е най-високо разположеният язовир в България и на Балканския полуостров – 2394 метра надморска височина. Около 30 души се включиха в потушаването на пламъците в събота. Огънят горя в труднодостъпна местност. Мястото е на около 2 000 метра височина, под връх Малък Калин.

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени