Пожарът в санданското село Петрово се разгоря отново

Вчера следобед огнената стихия в село Петрово отне живота на двама горски служители

Пожар
Пожар

Огънят в санданското село Петрово се разгоря отново. Пожарът вече е обхванал около 300 дка. Ситуацията остава тежка. В момента на място са горски служители, пожарникари и военна техника. Няма опасност за хората в района.

 

През нощта на място също е имало дежурни екипи. Днес в гасенето се включват отново горски служители и пожарникари. На по-късен етап община Сандански има готовност да организира и доброволци, които обаче трябва да бъдат добре екипирани.

 

Вчера следобед огнената стихия в село Петрово отне живота на двама горски служители. Днес е ден на траур в родните им места Петрич и Кресна. Хората са потресени от случилото се. Приятели и близки на загиналите лесничеи недоумяват как не са могли да избягат от огъня, тъй като са били опитни.

 

Според бащата на едната от жертвите, екипировката им не е била достатъчно добра за толкова сериозна ситуация с пожара. При инцидента пострада и трети лесничей, който е настанен в Пирогов.

Още от "Благоевград"

Получихме "зелена светлина" за проектиране и изграждане на източното платно на АМ "Струма" в посока София извън Кресненс

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени