Премиерът Денков: Дерогацията не може да се отмени до 7 дни, не е сигурно дали има неруски петрол за "Лукойл"

До края на годината е срокът, в който "Лукойл" би трябвало да са внесли всички пари от данъците, коментира още министър-председателят

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Предложението да се отмени дерогацията в рамките на 7 дни е невъзможно. Това заяви в Благоевград премиерът Николай Денков.

 

Реалистично и смислено е да се събират свръхпечалбите на "Лукойл" от разликата в цените на двата вида нефт, коментира още Денков, сдлед като ГЕРБ и ДПС заявиха, че ще поискат да бъде отнета дерогацията, ако не да бъдат платени 500 млн. лв. данъци.

 

В същото време синдикатите в рафинерията се събраха извънредно, за да обсъдят дали и какви действия да предприемат, в случай че дерогацията за руския суров петрол бъде отменена.

 

Според Денков има голяма разлика между това рафинерията да може да работи с различен петрол и да го има различния петрол.

 

"Различният петрол се осигурява с дългосрочни договори, изискват се месеци на преговори. Това беше основната причина дерогацията да се прави на етапи", каза още премиерът.

 

"До края на годината би трябвало "Лукойл" да са внесли всички пари от данъците. За нас е важно пари от "Лукойл" да влязат с бюджета по правилния начин, от там има фонд, който казва как да бъдат използвани тези средства." - коментира още Николай Денков.

Още от "Благоевград"

Получихме "зелена светлина" за проектиране и изграждане на източното платно на АМ "Струма" в посока София извън Кресненс

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2

Прочетете повече прочетете повече

В Благоевград ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция

Първата покана за набиране на проектни предложения бе открита на 12 февруари 2024 г., като срокът за подаване на предложения изтича в 14.00 часа на 27 март 2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Пуснато бе движението през най-дългия пътен тунел "Железница" на АМ "Струма"

Това сложно технологично съоръжение е крачка към така дългоочакваната връзка между Централна Европа, през България, Видин, Кулата и Гърция, посочи министър-председателят Николай Денков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени