Проблеми с машините в 3 благоевградски секции, минаха на хартиени бюлетини

Върху лицевата страна на бюлетините, които се разпечатват след машинно гласуване, не се изписва резултат от гласуването

Машинно гласуване
Машинно гласуване Източник: Zonanews

Проблеми с машините има в три избирателни секции в Благоевград, съобщи на пресконференция председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров. Върху лицевата страна на бюлетините, които се разпечатват след машинно гласуване, не се изписва резултат от гласуването.

 

Така избирателят не може да види какъв вот е упражнил, поясни Бусаров. Той допълни, че в тези секции към момента гласуването се осъществява само с хартиени бюлетини, но няма струпване или недоволни избиратели.

 

Със същия проблем се сблъскаха в други две секции сутринта, но след намесата на техници, бюлетините там вече отпечатват вота на избирателя. Още в началото на изборния ден днес в две секции, в които бе предвидено да се проведе машинен и хартиен вот, беше взето решение на ОИК за гласуване само с хартиени бюлетини. 

 

В ОИК е получен и сигнал за прекъснато електроподаване в сградата на Пето средно училище "Георги Измирлиев", където има СИК. Оказало се, че  има технически проблем, а персоналът, който отговаря за поддръжката на сградата е извикан на място. През това време в петте секции там се гласува и на хартия, и с машини, защото устройствата имат резервно захранване.

Още от "Благоевград"

Получихме "зелена светлина" за проектиране и изграждане на източното платно на АМ "Струма" в посока София извън Кресненс

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2

Прочетете повече прочетете повече

В Благоевград ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция

Първата покана за набиране на проектни предложения бе открита на 12 февруари 2024 г., като срокът за подаване на предложения изтича в 14.00 часа на 27 март 2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Пуснато бе движението през най-дългия пътен тунел "Железница" на АМ "Струма"

Това сложно технологично съоръжение е крачка към така дългоочакваната връзка между Централна Европа, през България, Видин, Кулата и Гърция, посочи министър-председателят Николай Денков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени