Продължава разпадът в ДСБ - още една знакова фигура, този път от Благоевград, напуска партията на Атанасов и Костов

Ханджийски е и общински съветник в града

Калоян Ханджийски и Иван Костов
Калоян Ханджийски и Иван Костов Източник: Facebook

Още една знакова фигура напуска ДСБ - общинският съветник Калоян Ханджийски от Благоевград. Беше деен протестър, лежеше по палатките. Днес напуска кораба. Новината съобщи самият той с пост на фейсбук страницата си.

 

Публикуваме емоционалните думи на Ханджийски без редакторска намеса:

Приятели, ето, че търпението ми се изчерпа! Достатъчно компромиси направих.

Днес напускам ДСБ!

Всъщност, напускам я, за да остана верен на принципите си!

Когато преди 15 г. влязох в партията (единствената в която съм членувал), си обещах няколко неща: да бъда себе си, да защитавам и отстоявам принципите си, да гледам хората в очите и да продължа да се самоуважавам!

Е, достатъчно търпях!

Лицемерна – това е днес

ДСБ на Атанасов – не е нито демократична, нито свободна, нито дясна. Тъжно е, но наивно се надявах да тръгнем нагоре, там където ни постави Костов.Уви!

Преглътнахме ГЕРБ, после и БСП и всичко бе против собствената ни идеология…

С годините в ДСБ изведохме в култ няколко основни думички:

– ПРАВОСЪДИЕ;

– СПРАВЕДЛИВОСТ;

– ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ;

– ПЛУРАЛИЗЪМ;

– СВОБОДА;

– БОРБА С КОРУПЦИЯТА;

– РЕФОРМИ.

Е, питам, как ще СЪДИМ ПРАВО, и ще сме СПРАВЕДЛИВИ, когато не го правим в партията си? Изключваме и преследваме различно мислещите! Изключваме ги, защото свободно казват, каквото мислят! Преследваме ги, защото гласуват различно!

Аз самият съм даден на арбитраж с предложение за изключване! Даже няма да коментирам глупостите и лъжите в които съм обвинен. Например, че съм им пречил да си плащат членския внос?! Минаха четири месеца от заседанията на арбитража – няма резултат! Удобно, нали? Това е партийното ни СПРАВЕДЛИВО ПРАВОСЪДИЕ!

Изключиха Елена Спасова и никой не успя да ми покаже едно нейно прегрешение! Четох постове, търсих да открия вина…

Виновна е, защото много говори!

Това е ПЛУРАЛИЗМЪТ ни!

Ще предлагаме ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, но в самата ни партия всичко е централизирано! Всичко зависи от централната власт!

Например, ние в Благоевград не разбрахме кой нареди листите ни в четири избора подред?! Приеха членове със спорна репутация против волята на председателя и ръководството! Няма отчети, няма и думичка за финансирането, няма срещи и няма отговори на редица висящи въпроси! Няма анализи на грешките! Няма диалог…

СВОБОДНИ сме единствено да гласуваме… някой ни спусна за балотажа и кандидат-кмет без да е съгласуван с нас, против волята ни!

БОРБА С КОРУПЦИЯТА… Как се борим? Поставихме на избираеми места доказано зависими от ГЕРБ и ДПС хора с изключително нисък морал, които системно се проваляха! Хора се сменяха в МИРовете сякаш там няма мислещи десни избиратели! Унижавайки интелигентността ни, някои "свещени крави" бяха в по две листи! Колко "дясна" е тази лъжа?

РЕФОРМИ! В ДСБ нищо не реформираме. Явно много сме успешни? Например, една част от хората бяха много възмутени от устава, който наложи Радан и го намираха за недемократичен. Същите хора вече са и в ръководството, но сега си мълчат! Същият устав сега обслужва тях! Така ли разбираме ние РЕФОРМИТЕ?

Между впрочем, видяли ли сте някой виновен в ДСБ? Освен напусналите…?

Считам, че ДСБ на Атанасов изневери на идеите с които бе създадена. Затова аз днес реших и НАПУСКАМ ДСБ!

И не ме разбирайте погрешно, напускам, но в ДСБ оставям много приятели. Зная, че там има и много достойни хора! Искам да им пожелая здраве и успехи!

P.S. А за всички, които ще побързат да ме нарекат "предател" и "да ме изпратят" при ГЕРБ, БСП, КОД …и не знам си още къде – НЕ, господа, достатъчно търпях, оставам при принципите си!

 

Още от "Благоевград"

Иван Гешев пред ученици от Петрич: Само в България може да има протести в защита на корупцията

Той не скри тревогата си от увеличаването на катастрофите, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори и посъветва младежите да бъдат внимателни и да спазват закона

Прочетете повече прочетете повече

Главният прокурор Иван Гешев проведе работно съвещание с прокурори от Окръжна и Районна прокуратура в Благоевград

На срещата главният прокурор подчерта, че прокуратурата като една от последните останали стабилни институции в държавата трябва да направи всичко възможно да противодейства на нарастващата престъпност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени