Протестиращите за Покровнишкия мост блокираха АМ "Струма"

Стигна се до напрежение и сблъсък между полиция и протестиращи

АМ "Струма"
АМ "Струма" Източник: Zonanews

Масирано е полицейско присъствие около мястото, обявено за протестните действия срещу бездействието на държавата и липсата на конкретни действия за скоростното започване на строителствтото на нов Покровнишки мост, пише "Струма". 

 

Около 15 часа на кръговото за село Зелен дол  пристигнаха десетки автомобили и стотици жители на 6-те села, зависими от моста ,по който всеки ден минаваха, за да стигнат в Благоевград. Около 15.15 часа протестиращите затвориха АМ "Струма", като полицията блокира движението, за да не се стига до инциденти.

 

Преди това полицейски бус се опита да спре хората да слязат на магистралата, но не успя и се стигна до сблъсък между полиция и протестиращи. Хората успяха да излязат на магистралата. На място са областния управител Ст. Христов и кметът на Благоевград, които застанаха очи в очи с протестиращите в опит да отговорят на въпросите им.

 

На протеста не дойде началникът на областно пътно управление Иван Кунев, към когото протестиращите имаха въпроси около строителството на моста. На финала се заканиха всяка неделя да блокират АМ "Струма", докато не чуят от държавата кога ще бъде решен едногодишния им проблем.  

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени