Пуснаха разширението на АМ "Струма" край Симитли

Допълнителната лента ще облекчи движението в района

АМ "Струма"
АМ "Струма" Източник: Zonanews

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че допълнителната лента за облекчаване на трафика край Симитли вече е официално отворена за движение. Лентата, която е с дължина 600 метра, е проектирана да поеме трафика от Банско и Добринище в посока София.

 

Участъкът между Симитли и Благоевград е известен със своите задръствания, особено през летните месеци. В този район се слива трафикът от Гърция с този от Банско, което води до значителни затруднения в движението. Новото разширение е част от усилията на АПИ да подобри пътната инфраструктура и да осигури по-безопасно и по-ефективно движение.

 

"Очаква се новото разширение да предотврати тези задръствания," коментираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Допълнителната лента не само ще намали времето за пътуване, но и ще подобри цялостната пътна безопасност в района.

 

Стратегически решения за пътната инфраструктура

Решението за изграждане на допълнителната лента е резултат от внимателен анализ на трафика и нуждите на пътуващите. Тази инициатива е част от по-широка стратегия за модернизиране на пътната мрежа в България и подобряване на свързаността между ключови туристически и транспортни точки.

 

"Участъкът между Симитли и Благоевград е критичен през летните месеци, тъй като точно там се слива трафикът от Гърция с този от Банско в посока София и се образуват големи тапи," уточниха от АПИ. С откриването на новата лента, пътниците могат да очакват по-малко закъснения и по-приятно пътуване.

 

Позитивни реакции от обществото

Новината за отварянето на допълнителната лента бе посрещната с одобрение от местните жители и туристи. Пътуващите редовно по този маршрут изразиха надежда, че новата лента ще намали времето за пътуване и ще облекчи стреса, свързан с дългите задръствания.

 

"Това е една много добра новина за всички нас, които често пътуваме по този маршрут. Задръстванията са огромен проблем, особено през летните месеци, и се надяваме, че това ще помогне," коментира местен жител.

Още от "Благоевград"

Ситуацията е като ръченица с настъпване на мотики, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Росен Желязков

Той е категоричен, че първото и най-важно нещо е държавата да се върне към нормалното си функциониране, а това става с редовно правителство

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени