Районна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняем за купуване на гласове

Предстои делото да продължи в съда

Според икономисти няма основание да се теглят нови 12 милиарда лева
Според икономисти няма основание да се теглят нови 12 милиарда лева Източник: Zonanews

Районна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Г. по делото за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2, пр. 1 и пр. 2 от НК. Обвиняемият Р.Г. е криминално проявен и е осъждан многократно.

 

На 09.07.2021 г., в гр. Благоевград, той предложил и дал на 2 лица парична сума в размер на по 40 лева. Записал адресите им и местата на избирателните секции, в които щели да гласуват на парламентарните избори, насрочени за 11.07.2021 г. Обяснил, че допълнително ще им посочи номера на интегралната бюлетина.

 

С действията си обвиняемият целял да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. В хода на образуваното досъдебно производство са били събрани доказателства за извършеното от Р.Г. престъпно деяние против политическите права на гражданите. Предстои делото да продължи в съда.

Още от "Благоевград"

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени