Разследва се смъртта на двама служители в горското стопанство, загинали при пожар в община Сандански

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено, направен е оглед, разпитват се свидетели

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Под ръководството на Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура-Благоевград се води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд. Деянието е квалифицирано по чл. 331, ал. 3, пр. 1, вр. чл. 330, ал. 1 от НК.

 

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 03.08.2021 г., в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с цел наблюдение.

 

Впоследствие пожарът се разраснал. Следобед на 04.08.2021 г., на горска пътека в местността "Св. Илия" в района на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горското стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ, констатирали смъртта на двамата мъже.

 

Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов". Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи. Формирани са екипи от разследващи.

Още от "Благоевград"

Получихме "зелена светлина" за проектиране и изграждане на източното платно на АМ "Струма" в посока София извън Кресненс

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени