Росен Желязков присъства на първа копка по проект финансиран от ПВУ в Петрич

На церемонията присъстваха още кметът на Петрич Димитър Бръчков, евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков, депутатът и кандидат за народен представител от Петрич Костадин Стойков

Росен Желязков присъства на първа копка по проект финансиран от ПВУ в Петрич
Росен Желязков присъства на първа копка по проект финансиран от ПВУ в Петрич Източник: ПП ГЕРБ

"Няма просперираща държава без образовани хора. Днес даваме началото на новото разбиране за значимостта на образованието, познанието, за стремлението младите хора не просто да придобиват знания, а умения за живота.” Това заяви народният представител от ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС за евродепутати и народни представители от Благоевградска област Росен Желязков на церемонията по стартиране на проект за модернизация и обновяване на сградата на IV ОУ "Христо Смирненски" в Петрич.

 

Това е първият проект в Благоевградска област, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура "Модернизация на образователна среда".
"Днес, когато продължават тържествата по повод Възкресение Господне, даваме начало на възраждането на една образователна инфрастуктура и обновяването на един комплекс на просветата и знанието", добави Росен Желязков.  По думите му децата са този обществен чернозем, в който да се посеят семената на познанието, на възпитанието, за да бъдат горди и достойни българи.

 

На церемонията присъстваха още кметът на Петрич Димитър Бръчков, евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков, депутатът и кандидат за народен представител от Петрич Костадин Стойков.

 

Росен Желязков присъства на първа копка по проект финансиран от ПВУ в Петрич
Росен Желязков присъства на първа копка по проект финансиран от ПВУ в Петрич Източник: ПП ГЕРБ

"Днес е емоционален момент, за редица петричани. Не бива да забравяме, че построяването на училище е еманацията на нашите съграждани в търсенето на прогрес и образование", каза кметът Димитър Бръчков. Той уточни, че този проект  дава възможност за цялостен ремонт и модернизация на сградата и инфраструктура и за модерно оборудване, които ще дадат всички удобства за образователен процес и извънкласни занимания.

 

"През годините имахме последователна политика в посока образование, независимо от всеобхватната и чувствителна сфера. И тази политика дава своите резултати. Уверявам ви, че ще имаме страхотен проект за децата и учителите на Петрич", допълни Бръчков.

 

Евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент Андрей Новаков поздрави кмета Бръчков за добрата училищна инфраструктура в града, но отбеляза, че ако Планът за възстановяване и устойчивост работеше от 2021 г. до днес, такива проекти щяха да са добра практика, а не изключение. "Това беше шанс българските общини да променят облика си, да подобрят условията за живот и да донесат просперитет", коментира Новаков.

 

Депутатът от Петрич и трети в листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ - СДС в 1 МИР Костадин Стойков поздрави присъстващите, като подчерта, че такива проекти,  обновяващи и модернизиращи училищната инфраструктура са приоритет, спомагат за повишаване качеството на образование и все по-голямата му практическа насоченост.

Още от "Благоевград"

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени