Росен Желязков в Петрич: Транспортът е ключов сектор за българската икономика

Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на COVID-19

Росен Желязков в Петрич
Росен Желязков в Петрич Източник: ПП ГЕРБ

Транспортът е ключов сектор за българската икономика. Пандемията затрудни много работата ви, но същевременно показа значимостта на вашата дейност. Вие бяхте и сте на първа линия през цялото време. Това заяви на среща с превозвачи в Петрич водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков. "Ние сме доказали, че сме ваш партньор, заедно решаваме проблемите и изпълняваме поетите ангажименти", каза още Желязков. Той припомни усилията на правителството на Бойко Борисов за неприемане на ощетяващия българския транспортен бранш пакет  "Мобилност". На срещата Росен Желязков запозна представителите на бранша от Петрич и региона с последното писмо, изпратено от Европейската комисия, в което се потвърждава българската позиция, че текстовете от Пакета Мобилност I са в противоречие с принципите на Зелената сделка.

 

Той припомни, че транспортният бранш получи пълната подкрепа на правителството за преодоляване на последствията от кризата с разпространението на COVID-19. "Изплатени бяха близо 30 млн. лв. финансова помощ за подпомагане на  предприятия, извършващи автобусни превози. Обсъжда се вариант за нов проект за подпомагане през второто полугодие на 2021 след успешната реализация на мярката, която достигна до над 600 предприятия", каза Желязков.

 

На срещата присъстваха областният координатор на партията и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители от Петрич Георги Динев и Димитър Чолев. "Като народен представител съм провеждал редица срещи, обсъждали сме проблемите във вашия бранш. Помагал съм за разрешаването на много от тях. Заради това, което сме направили заедно и заради това, което предстои, искаме вашата подкрепа на предстоящите избори. Гласувайте с №28 в бюлетината, за да продължи развитието на страната", призова кандидатът за народен представител от Петрич Георги Динев.

 

Андрей Новаков и Росен Желязков

 

Още от "Благоевград"

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени