Само ГЕРБ от парламентарните партии има общински съветници в Петрич

Съветници имат формации като СБОР, "Българска нова демокрация", ЗС "Ал. Стамболийски", "Българска социалдемокрация", ВМРО, БДС-Радикали, "Български гласъ", Обединени земеделци и Движение "Напред, България"

Община Петрич
Община Петрич

Само една от шестте парламентарно представени партии има общински съветници в Петрич. Десет партии и коалиции влизат в ОбС, като от 33-те места в ОбС девет печели партията на Бойко Борисов. ПП-ДБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН, както и СДС, които в годините запазиха някакво присъствие в общината, не успяха да съберат гласове дори и за един съветник.

 

Втори по брой съветници са СБОР и "Българска нова демокрация", които пращат по четирима. От СБОР е и единият участник в балотажа за кмет на общината - Стоян Руйков,  а другият е досегашният кмет от ГЕРБ Димитър Бръчков.

 

Съветници имат още ЗС "Ал. Стамболийски", "Българска социалдемокрация", ВМРО, БДС-Радикали, "Български гласъ", Обединени земеделци и Движение "Напред, България".

 

Днес обаче осем партии и коалиции ще внесат жалба в Административния съд с искане да бъдат касирани изборите за общински съветници, заради множество нарушения, пише "24 часа".

Още от "Благоевград"

Получихме "зелена светлина" за проектиране и изграждане на източното платно на АМ "Струма" в посока София извън Кресненс

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2

Прочетете повече прочетете повече

В Благоевград ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция

Първата покана за набиране на проектни предложения бе открита на 12 февруари 2024 г., като срокът за подаване на предложения изтича в 14.00 часа на 27 март 2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Пуснато бе движението през най-дългия пътен тунел "Железница" на АМ "Струма"

Това сложно технологично съоръжение е крачка към така дългоочакваната връзка между Централна Европа, през България, Видин, Кулата и Гърция, посочи министър-председателят Николай Денков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени