Само ГЕРБ от парламентарните партии има общински съветници в Петрич

Съветници имат формации като СБОР, "Българска нова демокрация", ЗС "Ал. Стамболийски", "Българска социалдемокрация", ВМРО, БДС-Радикали, "Български гласъ", Обединени земеделци и Движение "Напред, България"

Община Петрич
Община Петрич

Само една от шестте парламентарно представени партии има общински съветници в Петрич. Десет партии и коалиции влизат в ОбС, като от 33-те места в ОбС девет печели партията на Бойко Борисов. ПП-ДБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН, както и СДС, които в годините запазиха някакво присъствие в общината, не успяха да съберат гласове дори и за един съветник.

 

Втори по брой съветници са СБОР и "Българска нова демокрация", които пращат по четирима. От СБОР е и единият участник в балотажа за кмет на общината - Стоян Руйков,  а другият е досегашният кмет от ГЕРБ Димитър Бръчков.

 

Съветници имат още ЗС "Ал. Стамболийски", "Българска социалдемокрация", ВМРО, БДС-Радикали, "Български гласъ", Обединени земеделци и Движение "Напред, България".

 

Днес обаче осем партии и коалиции ще внесат жалба в Административния съд с искане да бъдат касирани изборите за общински съветници, заради множество нарушения, пише "24 часа".

Още от "Благоевград"

Борисов в Сандански: Тежко разединени сме! Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук ескалира! (ВИДЕО)

ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов", заяви в словото си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР-Благоевград Росен Желязков.

Прочетете повече прочетете повече

Борисов от Рупите: След изборите може да преговаряме с ПП-ДБ, но без Петков, Василев и Денков! Фалшифицират документи, в

Един преподавател, академик, университетски преподавател (Денков, бел. ред.) да поощрява да се чупят бутилки, възмути се лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени