Три са жертвите при пожара в жилищен блок в Благоевград, 6 деца са пострадали

При инцидента са загинали двама мъже на 40 и 74 години и жена на 62 години

Шест деца са пострадали при пожара в апартамент в благоевградския квартал "Струмско", съобщиха от Областната дирекция на МВР. Незабавно на място са изпратени служители на Второ районно управление -Благоевград, два екипа на Районна служба.

 

"Пожарна безопасност и защита на населението"-Благоевград, екип на сектор "СОД" при Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и автостълба, които са започнали евакуирането на живущите в сградата и гасенето на пожар.

 

Причината за пожара е в процес на установяване, посочват от ОДМВР-Благоевград. При инцидента са загинали двама мъже на 40 и 74 години и жена на 62 години. Пострадали са осем човека, включително шестте шестте деца. Евакуирани са 27 души - като 8 от тях (трима възрастни и пет деца) с автостълба и 19 по стълбите на сградата. Няма данни за пострадали служители на МВР.

 

Около 18.40 часа вчера на телефон 112 е получен сигнал, че от апартамент в ж.к. "Струмско" излиза пушек, а живущият в него мъж е излязъл за да извика помощ и пак е влязъл вътре.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени