Установиха самоличноста на 17-годишното прегазено момиче в Гоцеделчевско

Инцидентът е станал снощи около 20 часа, а сигналът е подаден малко след това

Шестима души са задържани за трагичния инцидент снощи, при който загина жена на пътя между селата Дъбница и Хвостяне край Гоце Делчев. Самоличността ѝ е установена. Тя е на 17 години от село Гърмен. Двамата от колата, в която е пътувала жената и четиримата в лекия автомобил, който я е прегазил, остават за 24 часа в ареста.

 

Това каза на извънреден брифинг говорителят на Окръжна прокуратура-Благоевград Георги Мадолев:

"В момента е извършена аутопсия, като се очакват нейните резултати, което допълнително ще даде някаква яснота по отношение на механизма, при който е причинена смъртта. Тя е пътувала в едната кола и по някаква причина е слязла от нея. Сега се установяват причините, заради които е напуснала този автомобил, къде се е намирала на пътното платно, в какво положение е било тялото ѝ, когато е била прегазена".

 

Отговори на тези въпроси ще бъдат получени след съответните действия по разследването, разпитите на свидетелите, огледите на автомобилите и на самото местопроизшествие. Към настоящия момент е известно, че лицето, което е управлявало автомобила, прегазил жената, е употребил наркотици.

 

Инцидентът е станал снощи около 20 часа, а сигналът е подаден малко след това. Дали мярката за задържане на шестимата ще бъде удължена ще реши наблюдаващият прокурор, каза още говорителят на Окръжна прокуратура-Благоевград Георги Мадолев.

Още от "Благоевград"

Интензивен е трафикът на гранични пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени