Влак се заби в кола край Сандански, баща и 4-годишно дете загинаха

По първоначална информация лек автомобил е предприел изпреварване на друг автомобил, който е чакал на бариерата

Влак
Влак Източник: Скрийншот видео кадър

Баща и син загинаха, след като влак удари джип на прелез край Сандански. Около 16:33 часа днес е получен сигнал за катастрофа на жп прелеза в санданското село Дамяница. 

 

По първоначална информация лек автомобил е предприел изпреварване на друг автомобил, който е чакал на бариерата. Бариерата е била спусната и е имало червен светлинен сигнал, се посочва в информацията.

 

В резултат на това изпреварващият автомобилът е блъснат от преминаващия влак. Загинал е мъж в автомобила, а 4-годишното дете, пътуващо в него, е откарано в болницата в тежко състояние. Малко по-късно то е починало.

 

От ОДМВР Благоевград информират, че работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента, продължава.

Още от "Благоевград"

В Благоевград ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция

Първата покана за набиране на проектни предложения бе открита на 12 февруари 2024 г., като срокът за подаване на предложения изтича в 14.00 часа на 27 март 2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Пуснато бе движението през най-дългия пътен тунел "Железница" на АМ "Струма"

Това сложно технологично съоръжение е крачка към така дългоочакваната връзка между Централна Европа, през България, Видин, Кулата и Гърция, посочи министър-председателят Николай Денков

Прочетете повече прочетете повече

Румен Радев: Ще проведа консултации и ще връча мандат на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС

Не искам да се меся в работата на правителството, заяви Радев на въпрос дали е приемливо Мария Габриел да съвместява функциите на премиер и министър на външните работи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени