Жестоко убийство с брадва на възрастен мъж в Микрево

Задържани са двама младежи от селото, чиято съпричастност към случая е в процес на установяване

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Откриха 82-годишен мъж убит в дома му в с. Микрево, община Струмяни. В 11.10 часа днес на тел.112 е получен сигнал за намерен мъртъв мъж в двора на дома му в село Микрево, той е бил с травма на главата, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.

 

От криминалисти на ОДМВР-Благоевград са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които са задържани двама младежи от селото, чиято съпричастност към случая е в процес на установяване. Уведомена е ОП-Благоевград.

 

Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава. Мъжът е бил бръснар в селото, черепът му е бил разцепен с остър и твърд предмет, най-вероятно брадва. Трупът е транспортиран за аутопсия от съдебен лекар в Благоевград.

По-късно с еразбра, че двамата младежи са на 13 г. и на 18 г. Цялото село ги познава. Още преди да дойдат разследващите, местните са посочили кои са евентуалните извършители. "Това са едни и същи момчета на 3-4 семейства от ромската махала, които са с непрекъснати набези, кражби и други нарушения. Явно няма как да ги спрат - законът ги закриля, защото са малолетни", каза пред bTV жена от селото.

 

И кметът на с. Микрево Венцислав Янев потвърждава, че едни и същи младежи създават проблеми - крадат от коли и къщи. "Не можем да ги спрем, защото са малолетни. При всеки опит от ромската махала твърдят, че ги бием и извършваме спрямо тях престъпления, а не те към нас", уточни кметът.

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени