Близо 250 доброволци от община Мездра се включиха в Националната кампания "Да изчистим България заедно"

По-традиция значително по-активни бяха жителите на съставните села на общината

Мездра участва в кампанията "Да изчистим България заедно"
Мездра участва в кампанията "Да изчистим България заедно" Източник: Община Мездра

 249 доброволци от община Мездра се включиха в Националната кампания "Да изчистим България заедно”, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Това показват обобщените данни от отдел "Устройство на територията, техническа инфраструктура и опазване на околната среда" (УТТИООС) в Община Мездра. 


По-традиция значително по-активни бяха жителите на съставните села на общината. Според информацията, събрана от отдел "УТТИООС", най-много доброволци - 80, са се включили в Деня на голямото почистване - 16 септември, в най-голямото село в общината Зверино. Сред останалите "отличници" в тазгодишното издание на инициативата са селата Брусен, Върбешница, Долна Кремена, Лик, Моравица, Ослен Криводол, Ребърково, Руска Бела и др. Радващо е, че сред доброволците имаше много деца и младежи. 

 

Мездра участва в кампанията
Мездра участва в кампанията "Да изчистим България заедно" Източник: Община Мездра



В гр. Мездра в почистването на замърсени зони и на обществени територии взеха участие членове на Пенсионерски клуб "Мездрея", екипът на Детска градина "Слънчице", служители в Общинската администрация, живеещи в блок "Леденик" 4 и др. 
По време екологичната акция са премахнати общо 22 замърсени зони и сметища, предимно в регулацията на населените места. Събрани са 6 100 кг отпадъци, които са извозени в Регионалното депо край врачанското село Косталево. 


Както и досега, за количествата депонирани отпадъци, събрани в рамките на кампанията (16 и 17 септември), не се дължат отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците. 


Община Мездра благодари на всички доброволци, които се присъединиха към Националната кампания "Да изчистим България заедно” и спомогнаха населените места в общината да придобият малко по-приветлив вид! 

Още от "Региони"

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра призовава жителите на общината да използват само по предназначение контейнерите за разделно събиране на зе

Не изхвърляйте в контейнерите за зелени и градински отпадъци: строителни отпадъци, хранителни отпадъци, смесени битови отпадъци, отпадъци от опаковки, пластмаса, гума, фолио, стиропор, кожа, текстил, стъкло и опасни отпадъци

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени