250 лв. плати курортистка за обработване на рана в Слънчев бряг

Измерването на кръвното налягане може да струва от 30 до 100 лв. в различните медицински центрове

Болница
Болница Източник: Zonanews

 250 лв. е трябвало да заплати българка, която наранила крака си по време на почивката си в Слънчев бряг. Цената била преференциална, за българи, обяснили от частния медицински център. Чужденците се таксуват двойно, показва репортаж на NOVA. Потърпевшата Мария Костадинова разказва, че порязала крака си и заради силната болка, потърсила медицинска помощ в най-близкия център.

 

"Още с влизането медицинският екип ме предупреди "тук е по-различно, тук се плаща, не е като на друго място", но предварителен ценоразпис не ми беше показан. Накрая ми се показа един ценоразпис на рецепцията, на лист ми написаха всяка услуга какво струва, звъннаха един телефон и след това казаха, че може да ми се направи отстъпка - "все пак сте българка". Обясниха ми, че в съботен ден струва повече. За преглед, залепване на рана и поставяне на инжекция против тетанус ми поискаха 250 лв.  Цялата процедура отне не повече от 10-15 минути", разказва Мария.

 

Младата жена потвърди, че е била предупредена, но не е очаквала "чак толкова високи цени". Според нея ценоразписът на медицинските услуги би трябвало да е поставен на видно място, за да може предварително човек да прецени дали е по възможностите му да ползва услугите на центъра.

 

Това е поредният сигнал срещу високите цени на медицинските услуги по Черноморието. Проучване на медията в началото на юли показа, че цената на първичния преглед по курортите ни достига до 100 лв. Измерването на кръвното налягане може да струва от 30 до 100 лв. в различните медицински центрове. Рани се обработват срещу 30 лв., а мускулни инжекции се поставят срещу 40 лв. Беше цитиран и куриозен случай, при който за вадене на рибена кост от гърлото е поискана сума от 700 лв.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени