3 танкера с руски петрол пристигнаха в Бургас, плават под флага на други държави

Два от тях вече са разтоварени

Петролен танкер
Петролен танкер Източник: Depositphotos

Три танкера с руски петрол са пристигнали в България след 5 декември 2022 г., когато започва да се прилага забраната за закупуване, внос и трансфер на суров нефт с произход от Русия или изнасян от Русия.

 

Трите танкера са посетили пристанището за обществен транспорт Бургас. Два от тях вече са приключили обработката и са отплавали. Това са моторните кораби "АМАХ ARROW" и "MONTEREY", които плават съответно под флаговете на Маршаловите острови и Малта.

Третият кораб – "АСЕ", който също е под знамето на Маршаловите острови, изчаква на рейд, за да бъде разтоварен, уточнява БГНЕС.

 

И трите танкера разполагат с валидни свидетелства, както за наличието на застраховка, покриваща щети от замърсяване с нефт или нефтопродукти, така и за наличието на застраховка за покриване на отговорността за щети, причинени от замърсяване с корабно гориво, става ясно от информация на транспортното министерство.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени