7 бургаски главни улици са с ново осветление, следват "Тодор Александров" и "Сан Стефано"

С реализирането му ще бъдат подменени общо 2623 осветителни тела

Бургас през нощта
Бургас през нощта Източник: Община Бургас

Напредва изпълнението на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас. Обновлението вече се случи на бул. "Тракия", бул. "Стефан Стамболов" - от "Никола Петков" до "Демокрация", бул. "Янко Комитов", ул. "Проф. Яким Якимов", ул. "Лазар Маджаров", бул. "Демокрация" и бул. "Христо Ботев".

 

"Тази седмица работата продължава по бул. "Тодор Александров" и бул. "Сан Стефано" – от бул. "Демокрация" до бул. "Стефан Стамболов"", съобщи кметът Димитър Николов. Модернизация на уличното осветление се случва след одобрен проект на Община Бургас, който получи финансиране по програмата за "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност".

 

Смяна на улично осветление в Бургас
Смяна на улично осветление в Бургас

С реализирането му ще бъдат подменени общо 2623 осветителни тела. Проектът включва също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии на Бургас. С внедряването на мерките за енергийна ефективност градът ще плаща годишно с 200 000 лева по-малко за електричество, а едновременно с това ще се повлияе благотворно върху качеството на въздуха. Но най-важният ефект на по-доброто осветление е повишената безопасност на уличния трафик и сигурността на гражданите.

Още от "Бургас"

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени