Асен Василев: Трябва да подсигурим стратегически инвеститор за рафинерията в Бургас

Няма риск държавата да остане без горива, допълни той

Асен Василев
Асен Василев Източник: МФ

"Радвам се, че "Лукойл" официално са обявили намеренията си. Ние имахме изпреварваща информация, че този процес започна още в края на септември-началото на октомври", заяви пред журналисти финансовият министър Асен Василев, след като по-рано днес от "Лукойл" съобщиха, че компанията преразглежда стратегията си за активите си в България, включително възможност за продажба на бизнеса.

 

Централата на Лукойл в София
Централата на Лукойл в София Източник: Zonanews

"Всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор", заяви още Асен Василев.

 

"Няма риск държавата да остане без горива. Ако искате да продавате нещо, искате то да е печелившо и да работи", допълни още Василев. "Няма дискриминация", каза той, относно твърденията на компанията за значителни промени в условията на работа на предприятията от групата на "Лукойл".

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени