Борисов: Марионетките на Радев си раздават парите от олигарси, които главният прокурор вкара в затвора

Лидерът на ГЕРБ определи миграционната политика на служебния кабинет като провал

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Зам.-председателя на НС пише на листче за депутат по половин милион", каза Борисов и уточни, че на другите партии има трябвало 30 депутата, за да си сформират правителство. По негови сметки това са 15 милиона лв. "От къде този ресурс?", попита Борисов.

"Няма да оставим това да бъде заметено под килима", каза той и добави че зад партиите на протеста седи Радев и се разпореждал с тях.

 

"Колко време чакаме да разберем дали министъра на икономика е или не с двойно гражданство. Защо Радев обвързва и се разпорежда с нещо, което не е негова работа - актуализацията на бюджета и плана за възстановяване", попита Борисов. По думите му, ако се приеме тяхното предложение да се броят квитанциите от машините щели да се хванат манипулациите на вота. Затова другите партии не искали да го въвеждат.

 

„Не ме интересува дали ще има преливане на кадри, ГЕРБ е яка партия“, посочи той. "В условията на диктатура, в каквато е България всичко в името и благото на човека. Всичко е в услуга на Радев. Де факто сме в президентска република, а неговите марионетки си раздават парите от олигарсите, които главния прокурор вкара в затвора", заяви Борисов.

 

По думите му смъртната заплаха към шефката на НС Ива Митева е измислица, за да се отклони вниманието от истинските проблеми. Той коментира, че в следващия им мандат ще увеличат двойно заплатите и на лекарите, както са направили в миналия с учителите.

 

Лидерът на ГЕРБ определи миграционната политика на служебния кабинет като провал. Той посочи, че с Гърция нямаме ограда на границата, а натиска оттам бил по-голям. "Причината за провала не е оградата, а загубения диалог с Брюксел. Аз бях моста между Турция и Брюксел да се изплащат парите за съвместната охрана на границата. Тези милиарди евро", категоричен бе Борисов. "Ако не знаят как да питат, ще им кажа", подчерта той.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени