Бойко Борисов: Алексей Петров осигури логистиката за срещата ни с Кирил и Асен, но не е присъствал на нея (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ заяви, че около 15 септември ще може да се говори за листите на партията за предстоящите местни избори

Бойко Борисов в Бургас
Бойко Борисов в Бургас Източник: Скрийншот видео кадър

"Президентът има две функции - първо да управлява. Второ - ако има критики към управлението, да ги дава. С първото не се справя, за второто - не знам какво е имал предвид. Искрено се надявам да спрат да ровят кокалите на човека. След масовите арести, незаконните арести от страна на "тяхното" МВР, физическата среща не беше възможна. Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим. Важното е да се знае - той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод  твърдението, че Алексей Петров има участие в съставянето на кабинета.

 

Алексей Петров и бащата на Кирил Петков не са присъствали. На срещата бяхме аз, Асен и Кирил Петков. И решихме, че ще намерим път да направим правителство. Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.

 

Борисов се пошегува, че "неговият" футболен отбор навремето е бил основен противник на "отбора на Комсомола", създаден от Алексей Петров. "Оттогава ми е битката с ДС", заяви той.

 

"Нищо лошо в случая няма, че един човек, когото вече го няма, е създал логистика, за да може да започне разговорът. Не е тайна, че сме провеждали среща. Спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката", добави бившият премиер.

 

"Истинската цел на промяната в Конституцията е реформата в съдебната система. Това е отколешната мечта на Христо Иванов, ние го подкрепяме. Появата на датата за смяна на националния празник, вместо да дебатираме по тоя наистина най-съществен въпрос, това се измести в обсъждане на националния празник".

 

"Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да говори. Не сте ли забелязали", коментира още Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че около 15 септември ще може да се говори за листите на партията за предстоящите местни избори.     

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени