Бойко Борисов: Хората ни викат да се връщаме, че тези са съсипали всичко (ВИДЕО)

Поне да бяхме ястреби и НС да беше приело да изпрати военна помощ за Гърция. Да изнасят оръжие и да те смятат за гълъб, добави той

Бойко Борисов в Приморско
Бойко Борисов в Приморско Източник: Скрийншот/Facebook

Младежи от ГЕРБ провеждат протестна демонстрация в района на село Писменово, община Приморско. На събитието присъстват председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и народни представители от ГЕРБ.

 

Бойко Борисов:
"Бяхме на пътя за Поморие, трябваше да е готов, щеше да облекчи движнието. Очаква ви тежък трафик, ако изобщо има туризъм. Те няма да платят на строителите и ще го замразят. Ако ние управлявахме, вече щеше да е готов. АМ "Тракия" е в безобразно състояние. Една дупка не поправиха. 350 млн. лв. трябват сега, за да стане безопасна. Ако сега тръгнат да я правят, това означава тапи в летия сезон".

 
Поводът за днешния протест на МГЕРБ е появата на частен път, който е изграден с държавни средства и разписани документи по време на служебното правителство, когато министър на регионалното развитие била Виолета Комитова. Показан бе участъкът, който е частна собственост, но изграден с държавни средства. Младежите от ГЕРБ ще настояват да видят и документите, с които тази реконструкция е била осъществена. "В последния ден на служебния кабинет, служебната министърка, която Радев лансира за кметица, отпуска 2,5 млн. за нейните къщи за гости", разкри лидерът на ГЕРБ.

 

"Представяте ли си по времето на управление на ГЕРБ в последния ден на министър Комитова, има споразумение от МРРБ и Приморско. Това е все едно в последния ми работен ден да пусна 2,5 млн.", добави той.

 

Експремиерът Бойко Борисов коментира и актуалните теми от последните часове - спрените доставки на природен газ за България от "Газпром", както и хаоса в управлението на страната.

 

"Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Помните ли, когато ви показах реверсивните компресори с най-мощните американски турбини, за да може да вкарваме от Турция в България, от Гърция, в Румъния, в Сърбия. На 31 декември трябваше да е готова гръцката връзка. Искам да кажа на тези некомпетентни хора, че българите ще платят страховити цени. Тези хора се изказвали, че гръцката връзка е за търговия. В момента, днес, ако Делян Добрев беше министър, още преди два месеца, когато започна войната, аз щях да съм го пратил в Гърция, щяхме да си сложим банкова гаранция и да имаме гаранции. На 1 януари аз бях на Петрич и пуснахме американска газ половин милиард кубика. Днес ние можем да взимаме газ от Турция и Гъция, но когато прякорът на министъра е Кеша, той не е отишъл да си резервира. Българи, грабят ви!", възмутено заяви Борисов.

 

"Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, само на България е спрян газа на 100%. България е застрашена от тази дезорганизирана група на Кирил Петков. Сега щяхме да си вкарваме от Гърция, ако имаше организация, щяхме да си вкарваме по сегашните тръби. Защо не вкарват от Турция, попита реторично лидерът на ГЕРБ.

 

Експремиерът посочи, че нашите ги е мързяло. А е трябвало, като обикалят по света, да си направят сметка и да си превеждат там, а парите да се обръщат в рубли. Ние хем понесохме санкциите, хем останахме без газ, обяви Борисов. 

 

"Поне да бяхме ястреби и НС да беше приело да изпрати военна помощ за Гърция. Да изнасят оръжие и да те смятат за гълъб, да не прилагаш санкции и да те санкционират. Кешът каза, че ще пуснат прозрачно природния газ през борсата, която в рамките на 3 минути, се пуска газа и доверената фирма си плаща, печелят се милиони комисионни", заяви бившият премиер.

 

Черноморието ще плати това с всички хотели, които са на газ - детски градини, автобуси...Всички ще платим за това, че докарахме "Промяната". Оттук-насетне, ще направят нови олигарси или старите са се върнали. Полезният ход е да си ходят незабавно и да има човек днес, който да реши въпроса, отсече Борисов.

 

Минах през Бургас, има страховито задръстване, хората викат: Оставка! За три месеца всичко объркаха тотално. Ако ние управлявахме, нямаше да е така. Токът нямаше да се вдигне. Нямаше да мръдне и цената на природния газ. Направил съм пет връзки на Балкански поток с българската енергийна система, заяви той.

 

Най-лошото за нас е "промяната" толкова бързо да се срине. Хората ни викат да се връщаме, че тези са съсипали всичко, заяви Борисов. Тези - Асен Василев и културният министър отидоха и се опънаха на чаршафите, отидоха на СПА. Моите министри действаха веднага. На мен държавната пара много ми свиди, нови 50 милиона за нови избори...грехота е. Няма и смисъл, докато Василев държи кодовете на машините, коментира експремиерът.

 

Днес ще отидат да похарчат стотици работни заплати за самолет, да си правят селфи в Украйна. Безделниците отиват там. Какво ще прави там Наско Атанасов. какво ще прави ДБ в Украйна. Въртя се външният министър по коридори и пр. и не дадоха да влезе в парламента, а те сега отиват да се натикат там. Като казват, че помагат на Украйна с оръжие, с какво помагат. Вкарайте тази точка, ще ви помогнем, заяви Борисов.

 

Аз виждам президентът Радев да си отзове този, който ни натресе, да събере лидерите, да им постави задача и в рамките на този парламент е най-добре, заради тези 50-60 милиона. Виждате пътищата в какво състояние са. Сега се готвят нови 2 милиарда да вземат, отсече Борисов.

 

Сега имаме най-големият дефицит след фалита на КТБ. А няма да забравя как Радев нареждаше колко ще е добре България, ако има повече министри като Кирил Петков, отсече Борисов. Докато ви говорят за шкафета и чекмеджета, ви обраха като последните балъци - отвсякъде каквото може. А през лятото картината ще е чудовищна и вече за еврозона няма да говорите във вашите студия, това приключи. Това е промяната, отсече Борисов. 

 

Бившият енергиен министър Делян Добрев заяви, че газовият ден е от 9 ч. сутринта до 9 ч. на другия ден. От 9 ч. вече не постъпват количества газ за България. От 22 държави само ние не можахме да отворим сметка за рубли. Това е следващата стъпка. Те не искат да го има руския газ, за да купуват газ от посредници, който ще е два пъти по-скъпо. Искат да вкарат отново посредниците! В момента цената е около 70 евро от Русия, а цената, на която ще купува новият директор на Булгаргаз, ще е два пъти по-скъпо. Като си запазят капацитет, трябва да отидат при производител и да се договорят директно с прозводителя, да не плащаме 120 или 140 евро, отсече Добрев. 

 

Бойко Борисов в Приморско
Бойко Борисов в Приморско Източник: Скрийншот/Facebook

Севделина Арнаудова, ПР на правителството на ГЕРБ и Борисов коментира днешното споменаване на нейното име и на съпруга й от Кирил Петков:
"Премиерът най-накрая осъзна, че не е на нивото на господин Борисов и търси реплики в мен. Щом стигна до там до сведе енергийната сигурност до гаражно ниво, чудесно. Триста пъти да го повтори това, няма да спре инфлацията и да намали цените. Радвам се, че вече си говори с мен. Проблемът не е в джипките, проблемът е в човека. Човекът съм аз. Три министерства ползват такива джипки с абсолютно идентичен договор. Ползва ги и ръководството на Булгартрансгаз.  Джипките на НСО, които той ползва също са такива. Въпросният договор е сключен, два месеца, след като Балкански поток приключва. Това е поредната лъжа на Петков".

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени