Бойко Борисов: Има ясно разписано споразумение Денков-Габриел при ротацията. Ще обсъждаме смяна на министри (ВИДЕО)

Еврозоната е постижима, трябва да работим заедно, защото инфлацията е проблем, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Бургас
Бойко Борисов в Бургас Източник: Скрийншот видео кадър

Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел при ротацията. Ще се направи анализ на всеки един министър и ако има такива, които не са се справили добре - ще бъдат сменени. Това ще стане след анализ на лидерите и ще вземем решение.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. Най-важното е МРРБ в рамките на тази седмица трябва да направи плана и правилата. Сега трябва да работи не на 100, а на 1000% от капацитета си, посочи той и добави: ДПС отдавна казаха, че не желаят да участват с министри в това управление.

 

"България си имаше добър министър-председател. По-добре да се съсредоточим за работа с партията, с хората, със структурите. В момента действа изключително демократичен принцип, с жесток самоконтрол, мисля, че това е добро за държавата", продължи той.

 

Борисов коментира и предстоящото влизане на страната ни в Шенген по въздух и вода. "Хаосът по границата през последните години ни спря от пълно влизане в Шенген. Засега смятам, че министър Калин Стоянов се справя много добре. Изрично трябва да благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, написа писмо и застана зад България. Изпълнили сме условията, само трябва да покажем, че пазим надеждно границата", каза още Борисов.

 

"Парите, които ще се отпуснат за границата, това, че ще ползваме шенгенската система, помага за борбата с тероризма. Мисля, че чашата е на половина пълна. С общи усилия на държавата, на президента включително, може да направим така, че за няколко месеца да влезем и в сухопътния Шенген. Зависи само от нас", отсече председателят на ГЕРБ.

 

"След като години наред имаха свръхпечалба "Лукойл", мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. От какво се притесняват, ако всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претоварват. Ни не искаме да обслужваме интересите на Русия, а тези пари да останат в джоба на българина. Нима не е вярно, че години наред ни взимаха по 1 лв. на всеки литър бензин", попита той.

 

"Теменужка Петкова ще изнесе лекция на кметовете как бързо да действат, така че да може това, което обещаваме с Асен Василев, да стане факт. Ще търсим от всички предложения за регулаторите. Трябва да се изберат най-добрите кадри", разкри Борисов.

 

"Колкото на всички да не ни харесва некоалицията, имаме частично влизане в Шенген, имаме бюджет, който е прекалено щедър за всички общини, имаме конституционна реформа, имаме правосъдна реформа, имаме зелена светлина от Европейската комисия. Трябва да се зарадваме, но и с удвоени усилия да вкараме България и по суша. Ще си изпълним ангажиментите за охрана на границата", обеща лидерът на ГЕРБ.

 

Той отговори и на въпрос за еврозоната така: "Еврозоната е постижима. Ние бяхме на входа преди 3 години. Влизането в Европейския банков съюз е тежка задача. В чакалнята на еврозоната, когато си, тогава решението е политическо. Трябва да работим заедно, защото инфлацията е проблем. Преди 3 години не ви интересуваше еврозаната. Питахте за Ицо Шпека от Коньовица, който се изказал по някакъв въпрос", ядосано заяви Борисов.

 

"След тези няколко години застой и хаос, сега за всяка община има проекти. Една лъжица асфалт не са сложили, едно пътче не са направили. Тези проекти са възможни само защото има правителство. За всички критици - видяхме какво се случи по време на служебните кабинети, абсолютно мъртвило", добави Борисов.

 

"Да е мирна и здрава годината! На 6 март ще видите как ще се случи ротацията", уточни Борисов. Лидерът на ГЕРБ продължава с обиколките в големите градове, където обсъжда с кметовете проектите, които са записани за реализиране в Бюджет 2024 г. Със старта на новата година Борисов дойде в Бургас, където се среща с кмета на Бургас Димитър Николов. Пред журналистите лидерът на ГЕРБ сподели, че на Нова година си е бил вкъщи, както обикновено.

 

Теменужка Петкова обяви, че средствата, които са предвидени за област Бургас до края на 2026 г. са 404 млн. лв. "Г-н Борисов е основният двигател на този процес и всички тези проекти да се случат", обясни още депутатката от ГЕРБ. Борисов добави, че заслуга имат и Асен Василев, и Йордан Цонев и помоли журналистите да не са кисели, понеже е Нова година.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени