Бойко Борисов в Бургас: ПП искат да влязат в парламента, за да пазят това, което са успели да заграбят (НА ЖИВО)

Не трябва да има никакво връщане към "Газпром", заяви категорично бившият премиер

Бойко Борисов в Бургаско
Бойко Борисов в Бургаско Източник: Скрийншот/Facebook

Вече две години истински очаквах да ни покажат как се строи. Дойдоха с обещанието за 4 магистрали, тунели. Спряга Хемус, Струма, спряха обхода за Поморие. Две години нищо. Причина за незавършените обекти е безхаберието. Те се провалиха във всичко. Мина целият туристически сезон и хората вместо да ползват обхода на Поморие влизаха в града и го задръстваха. Очаквахме да видим как се строи правилно две години не се строи нищо. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на обиколка в Бургаска област.

Винаги сме се старали да показваме направеното и да казваме как ще се реши даденият проблем. Иван Костов прави приватизация на "Нефтохим Бургас" през 1999 г. и по договор Росенец се води пристанищен завод. През 2011 година ние сме дали концесия на акваторията, на водата, за да могат корабите да акостират там. Морето е държавна собственост. Кирил Петков и Асен Василев за година и половина не знаят, че и във Варна има нефтено пристанище, добави той.

 

Във вчерашния ден видях няколко души, двамата са били на водещи позиции доскоро, а другият - в момента на такава позиция. Премиерът Гълъб Донев вчера се гърчи и се опитва да защити "Газпром". Не трябва да го прави, не трябва да има никакво връщане към "Газпром", заяви категорично Борисов.

 

Другите, Кирил Петков и Асен Василев защитават "Лукойл", късат си ризите. Ако видите корабите, които карат нефт, ще видите, че те са на "Литаско". Ние даваме две решения. Имаме и трето, но ще си го запазим, когато дойдем да управляваме, поясни бившият премиер.

 

Ако се подготвяте по-добре, ще можете по-лесно да ги изобличавате, когато говорят глупости. Делян Добрев мазоли хвана на устата да обяснява. Отидете и проверете - истински ли са фактурите - и когато те отоново започнат да говорят, покажете им фактурите и им кажете: "Не ми приказвайте врели-некипели, ето ги фактурите", подчерта бившият министър-председател.

 

Много от българите разбраха, че тази тежка зима, която се задава - ето днес имаме отново огромна цена на тока - ако не бяхме сложили таван, всичко щеше да фалира. Много анализатори говорят за вдигане на данъците. Ние сме против, ние сме за запазване на плоския данък, но трябва да се орежат разходите, препоръча лидерът на ГЕРБ. 

 

Министър Велкова вчера отговори на всички риторични въпроси, които ние задавахме. А Гълъб Донев говори за нов заем - 6-7 млрд. Питайте сега Асен Василев. Ако бях журналист щях да попитам - кой взима заем по 500 млн. на седмица, плаща лихви, само за да обявява излишък, заяви Борисов. 

 

Догодина ще са нужни нови 8-9 млрд., забравете еврозоната. Затова трябва да знаете - ПП вече не ги броя - тяхната цел е да влязат в парламента, за да пазят това, което са успели да заграбят през този период. 

 

Росица Велкова го каза - предстои финансов апокалипсис, ще се задейства и процедурата за свръхдефицит. Вчера видяхте как се пазят интересите на "Газпром" и "Лукойл" от двете им лобита, а финансовият министър каза, че трябва да се готвим за нови, огромни заеми, добави Бойко Борисов. 

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени