Бойко Борисов в Бургас: Само след половин-един месец българите ще изпитат ефекта на "Промяната" като започне летният сезон и тапите по пътищата (ВИДЕО)

С него са кметът на Бургас Димитър Николов, Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ, Николай Нанков, бивш регионален министър, бившият вътрешен министър Младен Маринов

Бойко Борисов в Бургас
Бойко Борисов в Бургас Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на обиколка в Бургас. "Само след половин-един месец българите ще изпитат ефекта на "Промяната" като започне летния сезон. И сега дори има - преди да е започнал сезона. Защо? Защото този мост трябваше, както идва двулентовия път, да се завърти, да слезе надолу, за да може да се облекчи целия трафик, както искаха бургазлии", заяви Борисов.

 

С него са кметът на Бургас Димитър Николов, Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ, Николай Нанков, бивш регионален министър, бившият вътрешен министър Младен Маринов. 

 

На 17 май бяхме планирали да е откриването на целия този пътен възел - с осветление, със залесяване, с всичко. ЕДна година "Промяна" и ако изобщо има курортен сезон, няма да може да стане. Когато българите с километри се редят до Слънчев бряг, Поморие, към Варна, да знаят, че по няколко часа ще стоят тук, защото си гласуваха и си избраха "Промяна", добави той.

 

Бойко Борисов и Димитър Николов
Бойко Борисов и Димитър Николов Източник: Скрийншот/Facebook

Димитър Николов каза, че вече има две жалби от ръководството на летище Бургас, че са притеснение за летния сезон и самото придвижване. "Основният проблем за фирмата изпълнител е неразплащането на средства", каза той. С тези тапи не могат да се осигури пропускливостта на пътя. 

 

Над 30 % повече са пътно-транспортните произшествия, каза бившият вътрешен министър Младен Маринов. "Тук е една от най-рисковите отсечки, имаме с 40 повече загинали ", добави той. "Ние бяхме свалили ПТП-та до най-ниски нива от 1968 г. насам".

 

 

Още от "Бургас"

България представи кандидатура на Центъра за подводна археология за получаване на категория 2 – Център за подводно и све

Проектът е резултат от стратегията и усилията на Министерството на културата, Министерството на външните работи, Центъра за подводна археология

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени