Бойко Борисов в Бургас: Ще ги победим поне с 8%, за да не могат машините да повлияят на вота (ВИДЕО)

Аз с моя опит да оправям тези щети не се наемам, категорично заяви той

Бойко Борисов в Бургас
Бойко Борисов в Бургас Източник: Скрийншот/Facebook

Искам да благодаря, че сте дошли в събота на партийно събрание. Благодара на всички наши успешни кметове. Помня Бургас преди 10 години, от тогава до сега обходи, мостове, паркове, градини, нови училища , градски траспорт, театри , магистрали. И така по всичките градове в Бургаска област. Това каза лидерът на ГЕРБ в Бургас.

 

Той продължава с традиционната си обиколка и срещите си през почивните дни с членове и симпатизанти на партията. Днес е в морския град, където бе посрещнат от кмета Димитър Николов. Срещата на Борисов симпатизантите на партията се провежда в сградата на Операта в Бургас. Събитието откри кметът на града, който изброи постигнатото от управлението на ГЕРБ.


ГЕРБ няма да ползват втория мандат за съставяне на правителство, а ще го върнат неизпълнен на президента Румен Радев. Няма и да участват в преговори за съставянето на кабинет с третия мандат, а искат предсрочни избори. Преди това обаче трябва да бъде приет за 100% ползване на природен газ, различен от руския, подчерта бившият премиер. 

 

Според Борисов разбирателство между партиите за нова коалиция е възможно едва след предсрочни избори.

"За третия мандат няма с кой да се преговаря. Ние имаме решение с БСП да не преговаряме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с ПП и ИТН. А за капак на всичко Кирил Петков му заби на Христо Иванов за меките ръчички. А ние сме широко скроени хора като голяма партия - едни са с по-меки ръчички, други с по-твърди. Щях да изкажа съболезнования на президента Румен Радев, но той ми причини много щети и сега животът му ще го върне със служебното правителство. Аз с моя опит да оправям тези щети не се наемам", отговори Борисов на въпрос дали би подкрепил правителство, създадено с третия мандат.

 

 

"Последен анонс към Петков през медиите - внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата и така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщане към "Газпром", добави веднага след това лидерът на ГЕРБ.

 

Трябва да успокоим народа след избори и да минем през тежките времена. Ще съумея да убедя партията, че това е правилната политика, заяви още Бойко Борисов.

"В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на "Хемус", изчете той информации от медиите от петък. "Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина", добави лидерът на ГЕРБ. И поиска от медиите в залата докладът на АДФИ да е първа новина по новините довечера.

 

"Знаете ли защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Никакво правителство", заяви Борисов.

 

Той припомни 2021 г., когато на 6 август е трябвало да се одобри правителство на ИТН. Тогава заради подкрепа от ГЕРБ се стигна до парадокса партията, която предлага правителство да не влезе в зала, припомни той.

Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е изградена, продължи с критиките си Борисов. Той нападна премиера в оставка, че е дезертьор.

 

"Те знаят какво са направили, те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат", заяви Борисов. И даде пример с прекрояването "в последния момент на Закона за хазарта от Асен Василев".

 

"Остана им опорката, че видите ли, ако те управляват, купища закони за борбата с корупцията ще бъдат гласувани. А единственото, което направиха, е да избутат Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. За 7 месеца имат внесени 3 законопроекта, от които само един е приет от управляващата коалиция. 7 месеца, а тези момчета са от година и половина министри, Бойко Рашков е от година и половина минисътр. И се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи.

 

Ами заловеният служебен министър "с много пара в багажника" на Околовръстното... Откъде го чух ли? - Докато се возех от Банкя в трамвая. Ама няма кой да попита. Макар че с "парапета" стана много публично".

"Как един журналист не попита - абе, вие като толкова много приличате на тези особи, вие ли сте? Обаче това за медиите е табу", пошегува се Борисов. "Няма въпрос обаче. Борис Джонсън го питат, мене ме питат, тях обаче не".

 

"И тук обаче вече е моментът да ви кажа какво трябва да направим. Скъсаха проектокабинета, върнаха мандата и бегаха. Защото той вече може да каже фразата, че "оттук нататък служебното правителство носи изцяло отговорността". Естествено, че в такава политическа ситуация ние вече няма да си хабим името...", заяви Борисов.

 

"Най-тежкият въпрос за това правителство беше за избор на шеф на БНБ. Помогнахме им. После - войната в Украйна - помогнахме им. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме... Щяхме да ги подкрепим и за други неща. Бюджетът, благодарение на нас, в сряда, кметовете малко да се усмихнат - готвят няколкостотин милиона предизборно - да дадат на хората да си закърпят дупките", отбеляза още той.

 

Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ. "Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

 

Говорещите след него изтъкнаха провала на Четворната коалиция, която с некомпетентността и бездействието си вкараха държавата в невиждана икономическа и социална криза.

 

Томислав Дончев заяви на свой ред: "Това момче, което беше в управлението, трябваше да свърши много неща. Той не свърши нищо. Резултатът е нищо. Не обаче това е най-големият проблем. Най-големият проблем е особената наглост, с която той управляваше. Винаги му беше виновен някой друг - международното положение, Бойко Борисов, войната в Украйна, институциите. А те са тест за работата на днешната власт. Ако нямаше закони, институции и хора, убеден съм, че правителството в оставка щеше да се справя абсолютно "невероятно".

"Имаме една задача, която трябва да поставим на първо място - да запълним пропуските, които разселят българското общество", изтъкна той.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени