Бойко Борисов в Поморие: Агресията на Русия трябва да бъде спряна незабавно и ние затова сме толкова твърди в подкрепата за Украйна (НА ЖИВО)

Като партия решихме вместо за предизборна кампания да дадем парите за украинските деца - да се порадват една седмица

Борисов на среща с украински представители
Борисов на среща с украински представители Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Поморие, където бе посрещнат от кмета на общината Иван Алексиев, кандидатите за народни представители Жечо Станков, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаския МИР и Георг Георгиев, бивш зам.-външен министър. 

 

Борисов беше посрещнат от украинци, които са намерили убежище в България. "Тук сме в спокойствие. Благодарим ви лично и от името на украинските деца и общност", каза представител на украинската общност в България.

 

"Да свършва по-бързо тази война - за Украйна лошо, за хората лошо, за света лошо. Децата не трябва да страдат. Затова като партия решихме вместо за предизборна кампания да дадем парите за украинските деца - да се порадват една седмица. Това са поредните наши приятели от Украйна", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Борисов на среща с украински представители
Борисов на среща с украински представители Източник: Скрийншот/Facebook

Украинският представител каза, че ще се срещнат след изборите, когато Борисов ще е отново премиер на България. "Надявам се скоро да тече спокоен живот в Украйна. Агресията на Русия трябва да бъде спряна незабавно и ние затова сме толкова твърди в подкрепата за Украйна", подчерта Борисов. 

 

Тези 44 деца са на културно-образователен обмен. Сътрудничеството, което направихме с Алекс (украинският представител, бел. ред.) е плод именно на тези дългогодишни връзки. Започнахме тази инциатива още през юни, когато Алекс влезе във връзка с нас", обясни Георг Георгиев. 

 

Аз се надявам, че няма да ни обвинят, че го правим за изборите, тъй като организацията е още от юни. Ние навремето започнахме да лекуваме и украински войници във ВМА, заяви бившият премиер.

 

Лидерът на ГЕРБ се срещна и с украинските деца, които са на културно-образователен обмен в Поморие. "Слава на Украйна", поздрави ги той. "Героям слава", отговориха те. 

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени