Бойко Борисов: В Украйна имат агресора Путин, а тук имаме двама агресори - Киро и Асен. Причиниха големи поразии! (ВИДЕО)

В сряда ще извадим лъжите им и за брутния вътрешен продукт

Бойко Борисов в Поморие
Бойко Борисов в Поморие Източник: Скрийншот/Facebook

На въпрос при посещението му в Поморие в каква конфигурация ГЕРБ биха управлявали, Борисов заяви: "Защо винаги поставяте каруцата пред коня? Важно е как ще се организират и проведат изборите, а това е в ръцете на Радев". 

 

"Виждате, че за 30 дни ги няма Киро и Асен и бензинът, и нафтата спаднаха с 30 %. Хаосът започва, макар и бавно, да изчезва. Служебното правителство не трябва да чака и трябва веднага да направи това, което сме обяснявали - как да се отрегулира цената такава, каквато е била. Пришки на езика ми излязоха да обяснявам, че да се говори за скъп ток в България е престъпление. Инфлацията идва от тока, как можаха да го направят (рязкото увеличение в пъти на цената на тока, бел. ред.). Това е направено не от незнание, а за полза на определени кръгове", коментира Борисов.

 

"В сряда ще извадим лъжите им и за брутния вътрешен продукт. Ще видите какви лъжи са! Всичко върви надолу, а инфлацията е само нагоре. Ето, на конгреса на ХДС всички дойдоха при мен и казват: "Бяхте отличници, а сега теглите дългове като бесни", разкри лидерът на ГЕРБ.

 

"Асен и Киро са от година и половина. Финансовият министър е по-важен от премиера - той е като жената в семейството. Къде им е икономическият растеж? За "радост", сега ако те са първи, Асен Василев - той ще им е премиер. Навсякъде е хаос, виждате какви далавери излизат в МВР - било е чудо. Затова сега трябва да се опитаме да нормализираме държавата. Старият модел, за съжаление, не можем да го върнем - с огромния икономически растеж, нулева инфлация, с огромното строителство. Всичко си произвеждаме - жито, царевица, ток - откъде тази инфлация", възмути се Борисов.

 

Толкова са самонадейни - викат, не ни стигна времето. То добре, че ви свалиха, иначе зимата наистина хората нямаше да има какво да ядат. Реалният живот всеки ден ги опровергава ("Промяната",бле. ред.), а потвърждава това, което ние казвахме, заяви бившият премиер. 

 

Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили (...) Навсякъде хората викат: "Хайде, връщайте се да оправите счупеното". Но те трябва да знаят, че това ще отнеме дълго време. Единственото важно ми е да стабилизираме държавата. Най-голяма е инфлацията при храните - където какво не произвеждаме?

 

Жечо Станков добави, че дори в Украйна инфлацията е  по-ниска от тази в България, която е на 4-то място по инфлация в ЕС. 

 

В Украйна имат агресора Путин, а тук имаме двама - Киро и Асен. Причиниха големи поразии, възмутено заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени