Бургас отбелязва деня на българския спорт с богата програма

Организаторите планират от септември в програмата "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете" да вземат участие всички училища на територията на Община Бургас

Парк Арена-Бургас
Парк Арена-Бургас Източник: Община Бургас

Бургас се включва в националните инициативи на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за отбелязването на Деня на българския спорт с богата програма. В неделя, 14 май, на спортен комплекс "Парк Арена ОЗК", от 09:00 до 12:00 часа, ще се състои заключителният етап от кампанията "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете".

 

Тя е организирана по идея на общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски, с подкрепата на ресторанти GOTi - Family & Kitchen, Utopia Garden, със съдействието на Община Бургас и РУО Бургас.

 

В спортната кампания се включиха няколко бургаски училища. Това са СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Бургас, ОУ "Васил Априлов", ОУ "Свети княз Борис І", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Александър Георгиев – Коджакафалията", ОУ "Петко Рачев Славейков", ОУ "Христо Ботев" - с. Маринка.

 

В закриването на 14 май участие ще вземат близо 500 деца. Това са третокласници от всички 7 училища, които взеха участие в първото издание на кампанията. На спортния празник децата ще се впуснат в 7 изпитания, организирани от лекторите в "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете" – Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и треньорите на клубовете партньори в първото издание на програмата.

 

За всяко дете са предвидени тениски и грамота, а всяка паралелка, която в изминалите два месеца участва в кампанията, ще получи купи и други награди за успешното си участие. Награди са предвидени от спонсорите и за учителите по спортни дейности в съответните училища.

 

Организаторите планират от септември в програмата "СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете" да вземат участие всички училища на територията на Община Бургас.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени