Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

Работи се по обновяването на местното законодателство в областта на спорта

Бургас
Бургас Източник: Община Бургас

Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала "Арена", за да повиши нейната заетост.

 

Повечето големи мероприятия се планират за след лятото. Така Бургас ще удължи своя туристически сезон, тъй като спортът води след себе си много фенове, роднини и приятели на състезателите.

 

Междувременно започна работата по обновлението на местното законодателство в областта на спорта, съобщи зам.-кметът Манол Тодоров.

 

Ще има изменения в две наредби. Едната касае субсидирането на клубовете. Другата регламентира обезпечаването, включително финансово, на събитията в спортния календар на Община Бургас.

 

По измененията, инициирани от зам.-кмета Тодоров и членовете на спортната комисия в местния парламент, се работи съвместно с клубовете, чиито препоръки са важни и ще залегнат в новата рамка.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени