Бургас предоставя пелети на 66 домакинства, включили се в проект за чист въздух

Мобилните центрове работят от вторник до събота от 09.00 до 18.00 часа

Мобилен център за разделно събиране на отпадъци
Мобилен център за разделно събиране на отпадъци Източник: Община Бургас

Община Бургас предоставя по 60 килограма пелети на всяко домакинство, което подмени старата си печка на дърва и въглища с нов отоплителен уред на този тип гориво, съобщават от местната администрация. Проектът е по Програма LIFE "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух".


Предоставянето на пелетите е безвъзмездно и еднократно, като започва от днес и ще продължи до 17 април срещу представяне на лична карта. Живеещите в ЦГЧ, кв. "Възраждане", комплекс "Лазур" и комплекс "Братя Миладинови" може да получат пакетите с пелети от мобилния център за разделно събиране на отпадъци, разположен в края на ул. "Фердинандова" – срещу хотел "Вега".


Всички, чиито имоти са разположени в зона Г на "Меден Рудник", може да получат своите пелети от мобилния център за разделно събиране на отпадъци в комплекса, разположен срещу магазин Lidl, до бл.34.


Мобилните центрове работят от вторник до събота от 09.00 до 18.00 часа.

Още от "Бургас"

Цветното изложение "Флора Бургас 2021" ви очаква от 8 до 16 май

В зелените площи край експоцентър "Флора" в Морската градина ще откриете продукцията на фирми и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ попита за морала на Мая Манолова пред "подпорния хотел" на нейния човек в Алепу (ВИДЕО)

Както Zonanews писа още преди седмица, така нареченият "подпорен" хотел има нов собственик  - Стоян Василев - и той е брат на кандидат-депутат от "мутрите" на Мая Манолова в Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени