Бургас предоставя пелети на 66 домакинства, включили се в проект за чист въздух

Мобилните центрове работят от вторник до събота от 09.00 до 18.00 часа

Мобилен център за разделно събиране на отпадъци
Мобилен център за разделно събиране на отпадъци Източник: Община Бургас

Община Бургас предоставя по 60 килограма пелети на всяко домакинство, което подмени старата си печка на дърва и въглища с нов отоплителен уред на този тип гориво, съобщават от местната администрация. Проектът е по Програма LIFE "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух".


Предоставянето на пелетите е безвъзмездно и еднократно, като започва от днес и ще продължи до 17 април срещу представяне на лична карта. Живеещите в ЦГЧ, кв. "Възраждане", комплекс "Лазур" и комплекс "Братя Миладинови" може да получат пакетите с пелети от мобилния център за разделно събиране на отпадъци, разположен в края на ул. "Фердинандова" – срещу хотел "Вега".


Всички, чиито имоти са разположени в зона Г на "Меден Рудник", може да получат своите пелети от мобилния център за разделно събиране на отпадъци в комплекса, разположен срещу магазин Lidl, до бл.34.


Мобилните центрове работят от вторник до събота от 09.00 до 18.00 часа.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени