Бургас, София-област и Ямбол преустановяват присъственото обучение на учениците

Останали области в епидемия са Смолян Габрово, Плевен, Велико Търново и Шумен

Ученици
Ученици Източник: Zonanews

Бургас и София-област удължават срока на обявените грипни епидемии, като въвеждат в сила и преустановяване на присъствения учебен процес. Същата мярка се въвежда и в област Ямбол.

 

В Бургас епидемията бе обявена на 25 януари със срок до 31 януари . Заради продължаващата висока заболяемост в областта, въведените временни противоепидемични мерки ще бъдат удължени до 6 февруари, като за периода от 01.02.2024 до 06.02.2024 г., включително се преустановява присъственото обучение и провеждането на извънкласни занимания и дейности с ученици.

 

За същия период се преустановява и присъствения учебен процес и в Ямбол, а в София-област тази мярка ще бъде в сила до 7 февруари включително.

 

Всички останали временни мерки, въведени в областите с обявена грипна епидемия, остават в сила до края на нейното действие. Това включва преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации.

 

Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища и забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

 

Припомняме, че първата област въвела преустановяване на учебния процес е Пловдив, където учениците не посещават училище от понеделник – 29 януари до 5 февруари включително. От утре същата мярка влиза в сила за Варна и Пазарджик отново до 5 февруари, както и за Перник, но в срок до 9 февруари.

 

Останали области в епидемия са Смолян Габрово, Плевен, Велико Търново и Шумен.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени