Чистят с ултравиолетов душ или с прахосмукачка книгите в Библиотеката в Бургас

Модерните машини ви гарантират безупречна хигиена и елиминиране на всички бактерии и акари, включително и на вируса Covid-19

Специализираната машина за почистване на книги Bookshower
Специализираната машина за почистване на книги Bookshower Източник: Община Бургас

С ултравиолетов душ или с прахосмукачка – вие избирате как да почистите книгата, която желаете да заемете от Библиотеката, съобщават от Община Бургас. Модерните машини ви гарантират безупречна хигиена и елиминиране на всички бактерии и акари, включително и на вируса Covid-19. В условия на пандемия това е предимство, превенция и грижа. Специализираната машина за почистване на книги Bookshower за няколко секунди освежава и обезпаразитява  книгата.


Прахът и бактериите могат да се прикрепят в книгите - в кориците и по страниците, тъй като читателите кихат, докато четат, особено през периода на промяна на сезона. Машината използва ултравиолетови лъчи и филтър с висока производителност, за да стерилизира книгите цялостно – от тяхното покритие до вътрешните им страници само в рамките на 30 секунди. След  поставянето в машината, книгата е стерилизирана на 99,99%. Апаратът е с ултравиолетова защита и темперирано стъкло.


С 3 лесни стъпки и отново за няколко секунди ще можете да дезинфекцирате избраната от вас книга и с мобилната прахосмукачка, с която разполага РБ "Пейо Яворов". Тя е изключително безшумна и компактна и премахва прахът и микроорганизмите. След като почистите желаната от вас книга в някоя от машините на Библиотеката няма защо да се притеснявате от видими и невидими зарази. Книгата ще е като нова (на вид), а винаги е добра идея да прочетете нова (като съдържание) книга.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени