Деница Николова: Инвеститори и община могат да се обединят за комплексен проект в Българово

Собственикът на италианска фирма Марко Солиани, сподели, че е избрал Бургас пред други градове, за да реализира инвестицията си

Деница Николова
Деница Николова Източник: ПП ГЕРБ

"Досега работихме с централизирани мерки, сега преминаваме на ниво региони. За Област Бургас има "пакет" с бюджет за следващите 7 години, който трябва да бъде ефективно оползотворен. Не само за инфраструктурата, а директно да се стимулира бизнесът. Всеки проект трябва да е в синхрон с нуждите му за повишаване на стандарта на живот. Индустриалната зона в Българово е пример за отлично взаимодействие между държава, бизнес и местна власт". Това обяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Деница Николова по време на посещението си в Зоната. Тя бе придружена от Севдалина Турманова. Двете проведоха срещи с кмета на града Йордан Йорданов, с директори на двете предприятия и с бъдещи инвеститори.

 

"С община Бургас е нужно приоритизиране на най-важните нужди в Българово - рехабилитация на уличната мрежа, облагородяване на пространства и други елементи на градската среда. Така ще се стигне до един комплексен проект с визия за развитието на града. В него ще трябва да обединят усилията си инвеститорите и общината, от значение ще е бъде степента на готовност. Защото за добрите идеи финансиране ще има", каза Николова.

 

Собственикът на италианска фирма Марко Солиани, сподели, че е избрал Бургас пред други градове, за да реализира инвестицията си. Фабриката произвежда алуминиеви детайли за "бомбета" на работни обувки и има амбиции да увеличава производството и служителите си. Деница Николова обсъди с него възможностите за прилагане на енергийно ефективни мерки в контекста на "Зелената сделка".

 

Среща с инвеститор
Среща с инвеститор

Севдалина Турманова пое ангажимент за среща с директори на професионални гимназии от Бургас и ръководствата на компаниите в Българово. "В регионалната програма залагаме на повече инвестиции и технологии за образованието. Но е важно тясната връзка гимназии-бизнес. Погледът ни трябва да е към инициативи за професионалното ориентиране. В Бюджет 2021 г. има средства за рехабилитация на улици в Българово. Винаги сме открити за диалог с бъдещи инвеститори и общината през годините е доказала политиката си в това отношение", посочи Туроманова.

 

Кметът сподели, че Българово е все по-предпочитано място от семейства с деца, които ще разчитат на работа в Индустриалната зона. Деница Николова допълни, че те ще могат да се възползват от услугите, които ще предлага една от най-модерните университетски детски болници. Тя ще бъде построена в Бургас. Обсъдени бяха възможностите за европейско финансиране за нови машини и оборудване, подобряване на ВиК мрежата, както и стъпките за привличане на нови инвеститори.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени