Димитър Бойчев, ГЕРБ: Проектира се трета лента на пътя Слънчев бряг-Обзор

"Амбицията ни е да увеличаваме парите за туристическа реклама, тази година те са 15 млн.лв. Да се рекламира България не най-общо като лятна дестинация, а целево – с конктетни места за почивка", поясни Бойчев

Димитър Бойчев
Димитър Бойчев Източник: ПП ГЕРБ

"Нови фондове за подкрепа на туризма, изграждане на АМ "Черно море", саниране на еднофамилни сгради. Това са част от приоритетите в програмата ни, пряко свързани с развитието на Обзор и с по-добрия живот на хората". Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев. Той се срещна с кмета на Обзор – Христо Янев и жители на града и съставните селища.

"Магистрала "Черно море" е в напреднал етап на проектиране. В момента се проектира и трета лента на пътя Слънчев бряг-Обзор за разширяване и рехабилитация, както и разширение на Дюленския проход", допълни още четвъртият в листата на ГЕРБ-Бургас.

 

"Амбицията ни е да увеличаваме парите за туристическа реклама, тази година те са 15 млн.лв. Да се рекламира България не най-общо като лятна дестинация, а целево – с конктетни места за почивка. Държавната чартърна програма от 35 евро за седалка, продължава и през тази година. Гласувани са 40 млн. лв. и ще обхване чартъри извън ЕС – руските авиолиниии например. Вече имаме запитвания за летище Бургас", поясни Бойчев. Той сподели за своя идея за реализация в следващ мандат. "Тя касае и Обзор, в района се извършват всеки сезон разкопки. Ще се създаде фонд за инфраструктура, развитие и реклама на новооткрити културно-исторически обекти. В него ще се акумулират средства чрез туроператорите", посочи областният координатор на ГЕРБ.

 

По време на срещата жителите поискаха подкрепа по казуса с емблематичния обект "Бедрок" и издадената заповед за неговото премахване. Бойчев пое ангажимент да се запознае в детайли със случая. Жителите на Обзор повдигнаха и темата за проведения референдум, в който изразиха своята воля да се отделят от Община Несебър. Бойчев поясни, че преписката за отделянето на населените места вече е в Министерски съвет.

 

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени