Димитър Николов към персонала на КОВИД отделението на КОЦ-Бургас: Поклон пред вас!

Лекарите, медицинските сестри и служителите от Ковид отделението на Комплексния онкологичен център в Бургас получиха признание за ...

Кметът Димитър Николов благодари на управителя на КОЦ – Бургас и всички служители в Ковид отделението
Кметът Димитър Николов благодари на управителя на КОЦ – Бургас и всички служители в Ковид отделението Източник: Община Бургас

Лекарите, медицинските сестри и служителите от Ковид отделението на Комплексния онкологичен център в Бургас получиха признание за работата си в специализирания сектор. Това стана по инициатива на управителя на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов. КОЦ-Бургас бе първата болница в Бургас, която разкри свое отделение по време на втората вълна от епидемията, съобщиха от пресцентъра на общината.

На церемонията присъстваха управителят на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов, голяма част от лекарите, медицинските сестри, санитарите и други служители, които в продължение на няколко месеца лекуваха и полагаха необходимите грижи за болните от опасния вирус, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, директорът на БЧК-Бургас Виолета Радева, кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. "Ковид секторът в КОЦ-Бургас бе открит през октомври само в рамките на 48 часа", каза управителят на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов.
"Първо разкрихме един етаж с 16 легла, след това още 24 легла на долния етаж и още 4 легла в реанимация. И когато беше най-големият пик, приемахме болните. Направи се един страхотен екип от хора, които се събраха от различни звена. Назначихме 13 доброволци, които не се бяха занимавали с медицинска дейност. Личното ми убеждение е, че успяхме да свършим много полезна работа както за обществото, така и за нас като лекари, медицински сестри и санитари, защото придобихме един опит, който няма откъде другаде да получим", добави проф. Бозов.

Кметът Димитър Николов благодари на управителя на КОЦ – Бургас и всички служители в Ковид отделението за положените усилия.
"Вие сте първите, които реагираха в изключително трудния момент за град Бургас и това е много важно, защото трябваше да успокоим хората, че имаме достатъчно ковид легла. Реакцията ви беше феноменална. Вие бяхте невидими за бургаските граждани заради предпазните облекла, които носехте. Сега с чувство на респект и уважение към вашия труд искам да ви благодаря и да покажем на бургазлии хората, които бяха съпричастни към тях в най-трудните моменти", каза Николов.

Служителите в Ковид отделението на комплексния онкологичен център-Бургас
Служителите в Ковид отделението на Комплексния онкологичен център-Бургас

Професор д-р Бозов благодари на всички, които са помагали по различен начин на Ковид отделението на КОЦ-Бургас. Община Малко Търново предостави за неговите нужди линейка и болнични легла. Пристанище Бургас също предостави легла за болните от Ковид-19. Монитори и респиратор дари Българският червен кръст. Професор Христо Бозов заяви, че КОЦ-Бургас е в готовност до 48 часа да отвори отново Ковид отделението при нужда, но всички се надяват това да не се наложи и епидемията да отшуми.

Кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас има планове за надграждане на Комплексния онкологичен център. Те са обсъдени с ръководството на лечебното заведение и предстои в Общинския съвет да бъде внесена докладна за стартиране на мащабната инвестиция. Плановете са да бъде изграден нов корпус зад хирургическото отделение, който ще бъде мащабен и ще обезпечава дейността на КОЦ-Бургас. Другата идея е Медицинският факултет да бъде център за обучение на младите специалисти от онкоболницата.

Още от "Бургас"

Прокуратурата в Бургас и ГДБОП неутрализираха престъпно сдружение, занимаващо се с разпространение на метамфетамин, мари

Задържаното количество високорискови наркотични вещества е над 12 килограма марихуана, около 2,3 килограма метамфетамин и 30 грама кокаин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени